Pretraga

Splitski SC objavio je natječaj za domove, evo što je sve potrebno za prijavu

A- A+

Studentski centar u Splitu objavio je natječaj za studentske domove u akademskoj godini 2023./24. Studenti do 24. srpnja u 14 sati trebaju ispuniti online prijavu, ali i svu dokumentaciju poslati poštom. SC Split naglasio je da će u listopadu možda dodjeljivati i subvencije za studente kod privatnih stanodavaca, a sve detalje pogledajte u nastavku teksta.

Studentski dom Split | foto: srednja.hr

Studentski centar u Splitu objavio je Natječaj za raspodjelu mjesta u studentskim domovima te učeničkim domovima i kod privatnih stanodavaca za akademsku 2023/2024. godinu. Prijaviti se mogu redoviti studenti sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta u Splitu. Studenti se do 24. srpnja u 14 sati trebaju prijaviti na natječaj online, a to mogu učiniti ovdje. Ako netko nema AAI korisničke podatke, prvi se put treba registrirati.

Studenti trebaju uplatiti osam eura za troškove obrade natječaja

Nakon toga studenti A i B obrazac te svu ostalu dokumentaciju šalju preporučenom poštom na: ‘Studentski centar Split’, Spinutska 37 (studentski dom Bruno Bušić), Split 21 000, s naznakom -Dokumentacija za prijavu na natječaj za upis u studentski ili učenički dom i kod privatnih stanodavaca, akademska 2023./24. Osnovna dokumentacija sadrži:

  • obrazac A
  • obrazac B
  • potpisanu Izjavu o članovima kućanstva s obvezno upisanim OIB-a, imenima i prezimenima, uključujući i studenta podnositelja prijave na natječaj
  • uvjerenje o prebivalištu za studenta (izdaje MUP u mjestu prebivališta ili iz sustava e-Građani) – ne starije od šest mjeseci
  • uvjerenje o prebivalištu za sve članove zajedničkog kućanstva (izdaje MUP u mjestu prebivališta ili iz sustava e-građani) – ne starije od šest mjeseci (predaju oni student koji traže bodove na temelju socijalno ekonomskog statusa)
  • rodni list studenta (Studentski centar Split može preuzeti rodni list uvidom u osobna stanja građana)
  • domovnicu kao dokaz hrvatskog državljanstva (dostavljaju oni studenti koji imaju mjesto prebivališta izvan RH – Studentski centar Split može preuzeti domovnicu i uvidom u osobno stanje građana)
  • studenti (brucoši) koji u 2023. godini upisuju prvi put prvu godinu sveučilišnoga prijediplomskog studija, sveučilišnoga integriranoga prijediplomskog i diplomskog studija, stručnoga kratkog studija ili stručnoga prijediplomskog studija, trebaju dostaviti sve četiri kopije svjedodžbi, dakle za sva četiri razreda srednje škole te upisati prosjek svih ocjena iz srednje škole na ovjerenom i potpisanom obrascu B1
  • svi ostali studenti (ne uključujući brucoše) donose ovjeren prijepis ocjena i broj ECTS bodova sa svih godina studija, uključujući i tekuću godinu studiranja
  • uplatiti troškove obrade natječaja u iznosu od osam eura te poslati dokaz o uplati
Izdvojeni članak
Studentski dom Stjepan Radić (3)

Izašao je natječaj za smještaj u studentskim domovima u Zagrebu u 2023. I 2024. godini

Neki će možda dobiti subvencije kod privatnih stanodavaca

Privremeni rezultati bit će objavljeni najkasnije do kraja druge polovice kolovoza na web stranici SC-a Split. Pravo na subvenciju kod privatnih stanodavaca imat će oni koji nisu ostvarili pravo na studentski dom u natječaju, a imaju veći broj bodova na rang listi od drugih studenata.

– Studentski centar Split će isplatiti i subvenciju za studente koji žive kod privatnih stanodavaca u slučaju da dobije sredstva predviđena za subvenciju studenata kod privatnih stanodavaca. Poziv na dostavu dokumentacije za studente koji žive kod privatnih stanodavaca će biti krajem listopada 2023. i to kada svi studenti usele u studentske domove i učenički dom, stoji u tekstu natječaja.

Sve dokumente koje treba ispuniti studenti mogu pronaći ovdje, a u nastavku možete pogledati tekst natječaja za studentske domove u Splitu te Pravilnik Ministarstva znanosti i obrazovanja koji propisuje što se sve na natječaju boduje. Napomena: ako vam dokumenti nisu vidljivi, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Sve informacije o prijavama za studentske domove možete pronaći na poveznicama:

Izašao je natječaj za smještaj u studentskim domovima u Zagrebu u 2023. I 2024. godini

Raspisan natječaj za studentske domove u Rijeci, pogledajte tko se i do kada može prijaviti

Splitski SC objavio je natječaj za domove, evo što je sve potrebno za prijavu

SC u Osijeku otvorio je natječaj za studentske domove: Pogledajte kako se prijaviti

Studenti, pogledajte koji se smjerovi dodatno boduju na natječajima za studentske domove