Pretraga

Izašle važne upute za sve koji se prijavljuju na natječaj za državnu stipendiju u 2020.

A- A+

Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo je ovog utorka natječaj za državnu stipendiju za studente slabijeg socio-ekonomskog statusa. Uz natječaj su objavljene i posebne upute za studente koji se planiraju prijaviti.

Foto: srednja.hr

Ovog utorka otvorene su prijave na natječaj za 10.000 socio-ekonomskih stipendija. Natječaj je otvoren do 3. studenog i prijave se podnose online putem, a stipendija iznosi 1.200 kuna mjesečno i dodjeljuje se za devet mjeseci akademske godine. Uz natječaj su objavljene i upute za studente koji će se na njega prijavljivati.

Izdvojeni članak
stipendije

Otvoren je natječaj za dodjelu 10.400 državnih stipendija u 2020./2021. godini

Dokumenti se ne šalju poštom

Na natječaj za socio-ekonomske stipendije studenti se mogu prijaviti do 3. studenog u 12 sati, nakon čega se prijave zatvaraju. Podnose se isključivo u elektroničkom obliku, odnosno obrazac i prilozi putem kojih se ostvaruju dodatni bodovi ne šalju se u tiskanom obliku.

U uputama je naglašeno i da studenti koji imaju prebivalište u RH ne moraju učitavati potvrde porezne o prihodima.

– Svi studenti koji se prijavljuju dužni su navesti članove obitelji koju čine bračni ili izvanbračni drugovi, djeca i drugi srodnici koji zajedno žive na istom prebivalištu, privređuju, ostvaruju prihod na drugi način i troše ga zajedno. Članom obitelji smatra se i dijete koje ne živi na istom prebivalištu s obitelji, a nalazi se na školovanju, do završetka redovitog školovanja, a najkasnije do navršene 26. godine života, stoji u uputama za prijavu.

Tko mijenja pogrešne podatke?

Također, student stipendiju neće moći ostvariti student koji se navede kao jedini član obitelji, a mlađi je od 26 godina ako ne priloži pravovaljani dokaz. Tijekom primanja državne socio-ekonomske stipendije, studenti ne smiju primati druge javno financirane stipendije, istaknuto je u uputi.

Izdvojeni članak
stipendije

Otvoren je natječaj za dodjelu 10.400 državnih stipendija u 2020./2021. godini

Budući da se dio podataka u obrascu za prijavu povlači automatski iz drugih institucija i može se dogoditi da neki podaci nisu točni, iz Ministarstva naglašavaju kako podatke o studiju (npr. ostvarene ECTS-e), može izmijeniti samo visoko učilište koje pohađate, dok osobne podatke kao što je ono o prebivalištu može izmijeniti i ažurirati isključivo nadležna policijska uprava.

Detaljnije upute za dodjelu državnih socio-ekonomskih stipendija možete proučiti u dokumentu u nastavku, a ispod se nalaze i upute za korištenje sustava za prijavu na natječaj. Napomena: ako vam dokumenti u nastavku nisu vidljivi, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [320.95 KB]

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.45 MB]