Pretraga

Jedinstveni studiji na sveučilištu nadomak Hrvatske: Programi na engleskom, a školarina 363 eura po semestru

A- A+

Na četiri fakulteta djeluje ukupno 68 studijskih programa, od čega ih je 10 na engleskom jeziku. Upravo oni privlače internacionalne studente. Od programa koji je u vrhu novih tehnologija vrlo je zanimljiv online program Energy Informatics. FH OÖ nalazi se u četiri grada, u Linzu, Welsu, Steyru i Hagenbergu u Gornjoj Austriji, najjačoj ekonomskoj regiji Austrije.

Kampus Steyr | foto: University of Applied Sciences Upper Austria

FH OÖ, odnosno University of Applied Sciences Upper Austria djeluje na četiri odvojena fakulteta:

  • Hagenberg: IT, komunikacija i mediji
  • Linz: medicinska tehnologija i primijenjene društvene znanosti
  • Steyr: ekonomija i upravljanje
  • Wels: tehnologija i primijenjene prirodne znanosti

Ideja ove visokoškolske ustanove je pozicionirati se kao lider u odabranim područjima do kraja 2030. godine. Kroz FHÖO je preko redovnih tečajeva i ostalih obrazovnih ponuda prošlo preko 8000 studenata. Uz ukorijenjenost u vrlo razvijenoj regiji, Sveučilište ima nacionalne i globalne akademske partnere, kao i partnere u poslovnom svijetu, industriji te socijalnom, zdravstvenom sektoru i u javnoj upravi. Sve o internacionalnim studijima možete saznati ovdje.

Upiši studije na engleskom jeziku u Austriji! | foto: University of Applied Sciences Upper Austria

Inovativni formati podučavanja

Obrazovne ponude i formati strukturirani su tako da se stručna područja definiraju na svakom fakultetu pa postoji agilna organizacijska struktura prilagođena promjenama i fleksibilnost u pogledu novih zahtjeva. FHÖO nudi inovativne formate podučavanja. Njihovi diplomirani stručnjaci imaju potencijal razmišljanja unaprijed i posjeduju vještinu kontinuiranog razvijanja na profesionalnim poljima, pomaganja u promjeni oblika i rješavanja širokog spektra pitanja iz poslovanja i znanosti.

– Digitalizaciju doživljavamo kao kontinuirani proces promjene s tehnološkog, tehničkog i društvenog stajališta te razvijamo i primjenjujemo koncepte za stjecanje, prijenos i utvrđivanje znanja, uključujući upravljanje podacima, rekli su s Fakulteta.

U istraživačkom području osnivaju se i proširuju centri izvrsnosti koji su tehnički, tehnološki, ekonomski, ekološki i društveno orijentirani na stvaranje, pomažući oblikovanju i rješavanju problema. Velik je fokus na razvoju poduzetništva koje se provodi kao holistički pristup u svim jedinicama sveučilišta kroz izravni transfer znanja, objasnili su nam iz FHÖO.

– Naši diplomci mogu razmišljati unaprijed i imaju vještine da se kontinuirano razvijaju u profesionalnim poljima, pomažu u oblikovanju promjena i rade na širokom spektru poslovnih i znanstvenih problema. Karakteriziraju vas tehnička stručnost i osobne kvalifikacije i kao naši veleposlanici stvarate snažnu mrežu u poslovanju i društvu, rekli su s FHÖO.

Programi koji se mogu pohađati na engleskom jeziku su:

Sve ostale programe možete pogledati na Degree Programmes – FH OOE (fh-ooe.at)

Stupite u kontakt s FHÖO i njihovim ambasadorima za sva dodatna pitanja!

University of Applied Science

Foto: University of Applied Science Austria