Pretraga

Jedno od većih sveučilišta u Hrvatskoj dobilo dva fakulteta, do sada su imali status odjela

A- A+

Sveučilište u Rijeci odnedavno ima dvije sastavnice više koje se nazivaju fakultetima. Naime, došlo je do promjene naziva dvaju sastavnica koje su do sada imale status odjela – Odjelu za matematiku i Odjelu za informatiku.

Sveučilište u Rijeci| foto: srednja.hr

Senat Sveučilišta u Rijeci još je u rujnu na sjednici prihvatio izvješće o opravdanosti promjene naziva tamošnjeg Odjela za informatiku i Odjela za matematiku. Ta procedura okončana je ovih dana te su još dvije sastavnice Sveučilišta u Rijeci od sada fakulteti.

– S 1. veljače 2022. dva su sveučilišna odjela i službeno postala fakulteti, budući da je Trgovački sud u Rijeci potvrdio upisom u Registar njihove promjene naziva. Radi se Odjelu za matematiku i Odjelu za informatiku Sveučilišta u Rijeci, koji su postali Fakultet za matematiku, odnosno Fakultet informatike i digitalnih tehnologija, priopćeno je sa Sveučilišta u Rijeci.

Napominju i da su ovom promjenom pročelnici odjela postali dekani.

Izdvojeni članak
ulošci i tamponi

Riječke studentice pokrenule sjajnu priču: Odsad su na svim fakultetima dostupni besplatni ulošci

– Te dužnosti u trenutnom mandatu obavljaju Dean Crnković te Marina Ivašić Kos. Oba su odjela nastala 2008. godine i to izdvajanjem, kao odjeli Sveučilišta u Rijeci, iz Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, u čijem su sklopu do tada djelovali, stoji zaključno u priopćenju Sveučilišta.

Na Fakultetu informatike i digitalnih tehnologija povodom promjene naziva izdali su kratko priopćenje.

– Gledamo unaprijed i nadamo se da će ova promjena ubrzati daljnji razvoj Odjela, sada Fakulteta, i pozicionirati ga kao vodeću visokoškolsku ustanovu u regiji u području informacijsko-komunikacijskih znanosti s naglaskom na transfer znanja gospodarstvu i lokalnoj zajednici, kao i znanstvenu izvrsnost i međunarodnu vidljivost te stvoriti priliku za osobni razvoj i napredak svih dionika Fakulteta, od studenata, suradnika do nastavnog i znanstveno-nastavnog osoblja. Svima želimo puno uspjeha i novih akademskih, poslovnih i osobnih podviga sada pod okriljem novog Fakulteta, navodi se u priopćenju.