Pretraga

Novi studij u Hrvatskoj – naučite raditi mobilne aplikacije

A- A+

Moderne tehnologije postaju sve više dostupne i njihova svakodnevna primjena podrazumijeva i široko znanje o njihovom razvoju. Prepoznali su to na Sveučilištu u Rijeci te odlučili pokrenuti program cjeloživotnog obrazovanja o razvoju mobilnih aplikacija unutar kojeg će obučavati 15 polaznika. Prijave su otvorene do 20. travnja.

srednja.hr

Odjel za informatiku Sveučilišta u Rijeci pokreće novi program cjeloživotnog obrazovanja. Kroz program Razvoj mobilnih aplikacija polaznici će učiti o izradi mobilnih aplikacija. Edukacija će biti ponajviše usmjerena na sigurnost i zaštitu mobilnih uređaja, a predavanja će trajati 130 sati. Uz to u planu je i 120 sati vježbi te deset sati mentorskog rada prilikom izrade završnog projekta. Predavanja i laboratorijske vježbe odvijat će se u suvremno opremljenim učionicama, a predavači su stručnjaci s dugogodišnjim praktičnim iskustvom.

Tijekom trajanja programa polaznici će steći znanja iz objektno-orijentiranog programiranja – primjeri u Java i C++ programskim jezicima, programiranja za mobilnu platformu Android, iOS i Windows (uvod u razvoj, izrada GUI, lokacijske usluge i upotreba senzora, rad sa resursima, testiranje, distribucija aplikacija te sigurnosti i zaštite za mobilne uređaje).

Po završetku programa polaznici će moći samostalno razvijati i testirati aplikacije za jednu od ponuđenih mobilnih platformi te odraditi pripremu aplikacije za distribuiranje putem sustava za distribuciju aplikacija kao što su Play Store, AppStore, Windows Phone Store.

Predavanja započinju 20. travnja, a primat će se 15 polaznika. Prijaviti se mogu oni sa završenim srednjoškolskim obrazovanjem, a mogućnost upisa imaju i prvostupnici te magistri različitih usmjerenja. Cijena tečaja je 8 tisuća kuna, a detaljne informacije o programu i načinu prijave potražite na internetskim stranicama Odjela za informatiku Sveučilišta u Rijeci.