Pretraga

Još jedan hrvatski grad dobiva moderan studentski dom i menzu vrijedne 85 milijuna kuna

A- A+

Zahvaljujući sredstvima iz europskih fondova, broj studentskih domova u posljednje vrijeme u Hrvatskoj raste. U narednom razdoblju dobit će ga i šibenski studenti – ovoga utorka potpisan je ugovor o izvođenju građevinskih radova na izgradnji Studentskog doma Palacin.

Foto: Nguyen Dang Hoang Nhu; Unsplash

Na tvrđavi Barone danas je svečano potpisan ugovor o izvođenju građevinsko obrtničkih radova na Studentskom domu Palacin između nositelja projekta Veleučilišta u Šibeniku i zajednice ponuditelja Lavčević d.d. i Lavčević-inženjering d.o.o. iz Splita.

Izdvojeni članak

Studenti našeg sveučilišnog grada dobivaju novi dom i menzu, a najviše ih muči što im je – dosadno

Dom će imati 332 kreveta

– Na postojećoj lokaciji napuštene vojarne u tri dilatacije ukupne površine 7.863 kvadrata izgradit će se studentski dom kapaciteta 332 kreveta raspoređenih u 158 dvokrevetnih i 16 jednokrevetnih soba. Projektom se želi osigurati odgovarajući studentski standard za nedomicilne studente kroz organizirani smještaj s naglaskom na studente u nepovoljnom položaju, što je jedan od preduvjeta ostvarivanja jednakih prava na obrazovanje svim studentima, bez obzira na njihov socijalni i zdravstveni status, priopćili su s Veleučilišta u Šibeniku.

Useljenje predviđeno u akademskoj godini 2021./2022.

Kako piše portal ŠibenikIN, u sklopu doma bit će izgrađen i restoran sa 100 sjedećih mjesta, knjižnica te ostali sadržaju za kvalitetno provođenje vremena studenata. Građevinski radovi na domu trajat će 18 mjeseci, a useljenje studenata predviđeno je u akademskoj godini 2021./2022.

Izdvojeni članak

Studenti dobivaju moderan paviljon sa 796 ležajeva: Poznato kada se useljavaju u novi dom u Osijeku

– Mogu reći da sam sentimentalno vezan za ovaj projekt. Dakle, došao je i taj dan da se potpisuje ugovor s izvođačem radova da se napokon kreće u izgradnju studentskog doma, onoga što smo čekali dugi niz godina. Mogu reći da je to jedan zalog za budućnost visokog obrazovanja u gradu Šibeniku i da obvezuje lokalnu samoupravu i Veleučilište u Šibeniku da nastave dalje razvijati nove studijske programe jer sada imamo dobar temelj u studentskom domu. Nadam se da će 2021. godine, kada dom bude otvoren, biti popunjen i da će u Šibenik dolaziti studirati studenti iz drugih gradova, kazao je bivši dekan Veleučilišta i sadašnji ministar uprave, Ivan Malenica, prenosi ŠibenikIN.

Ukupna vrijednost projekta kojeg je nositelj Veleučilište u Šibeniku iznosi 85.356.107,55 kuna, a iznos od 79.680.000 kuna je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.