Pretraga

Još jedno veće sveučilište otvorilo natječaj za stipendije, studentima ukupno 1.440 eura

A- A+

Sveučilište J.J. Strossmayera u Osijeku otvorilo je natječaj za studentske stipendije i potpore u ovoj akademskoj godini. Ukupno se dodjeljuje 100 stipendija i  pet potpora za pokriće troškova školarine. Sama stipendija za studente ove godine iznosi 1.440 eura, odnosno 120 eura mjesečno.

učenje stipendija potprora

Ilustracija: Unsplash

Otvoren je natječaj za stipendije i potpore studentima Sveučilišta u Osijeku za akademsku godinu 2023./24. Stipendije iznose 120 eura mjesečno, odnosno 1.440 eura godišnje. U kategoriji za izvrsnost dodijelit će se ukupno 40 stipendija, studentima aktivnim sportašima dodjeljuje se pet stipendija, studentima u stanju socijalne potrebe njih 45, a dodjeljuje se i pet potpora za pokriće troškova studija, odnosno školarine.

Uvjeti za ostvarivanje prava na stipendiju razlikuju se ovisno o kategoriji, a sve ih možete detaljno proučiti u dokumentu ispod teksta. S time da treba naglasiti da je nekoliko ključnih koji vrijede u svim kategorijama. Prvo, za dodjelu studentskih stipendija i potpora mogu se natjecati hrvatski državljani u statusu redovitih studenata sveučilišnih i stručnih studija na znanstveno-nastavnim i umjetničko-nastavnim sastavnicama Sveučilišta u Osijeku. I drugo, moraju biti hrvatski državljani.

Izdvojeni članak

Drugo najveće sveučilište objavilo imena dobitnika stipendije: Imate tjedan dana za obavljanje važne radnje

Prijave za dodjelu studentskih stipendija i potpora za svaku kategoriju podnose se na posebnim obrascima koje možete pronaći na ovom linku. Studenti se na natječaj za stipendije i potpore Sveučilišta u Osijeku mogu prijaviti do 20. ožujka 2023. godine isključivo poštom na slijedeću adresu:

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Trg Svetog Trojstva 3
31 000 Osijek

Detaljno uvjete za ostvarivanje prava na stipendiju Sveučilišta u Osijeku možete proučiti u tekstu natječaja ispod. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab