Pretraga

Još nisu podijeljene sve: Izašla lista novih dobitnika STEM stipendije od 10.800 kuna

A- A+

Po četvrti puta ove akademske godine pomaknuta je crta na rang-listi dobitnika državne STEM stipendije u godišnjem iznosu od 10.800 kuna. Time je započeo peti krug dodjele, a studenti koji su ostvarili pravo stipendiju mogu prihvatiti do 20. veljače.

Foto: Srednja.hr

I ove godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodjeljuje 3.400 državnih stipendija studentima čiji se studiji nalaze u STEM područjima. Još uvijek nisu podijeljene sve stipendije te je ovog ponedjeljka započeo peti krug dodjele.

Liste petog, kao i prethodnih krugova nisu javno dostupne nego ih studenti mogu vidjeti u sustavu za dodjelu STEM stipendija na ovoj poveznici. Za pregled liste u sustav se je potrebno prijaviti AAI@EduHr elektroničkim identitetom.

– Ako student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, nužno je da do subote, 20. veljače 2021. godine do 12 sati na poveznici, kojoj pristupa prijavom sa svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom, označi izjave koje prethode prihvaćanju uvjeta stipendiranja, prihvati uvjete stipendiranja te da upiše svoj IBAN žiroračuna. Prihvaćanje uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora, stoji u obavijesti Ministarstva.

Izdvojeni članak
novac

Doznali smo kada će biti objavljeni dobitnici srednjoškolskih stipendija od 18.000 kuna

Za studenta koji ne prihvati uvjete stipendiranja smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju. Obavijest o ostvarivanju prava o ostvarivanju prava na državnu stipendiju dobiti sljedeći student na rang-listi ispod praga, do popunjenja ukupne kvote u narednim pomicanjima crta na rang-listama.

Podsjetimo, državna STEM stipendija dodjeljuje se za devet mjeseci akademske godine, od listopada do lipnja te iznosi 1.200 kuna mjesečno, dakle 10.800 kuna na godišnjoj razini.