Pretraga

Kreće obnova još jednog studentskog doma: ‘Bruno Bušić’ dobiva kat više, a na krovu će imati sunčeve kolektore

A- A+

U Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije danas je potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt ‘Rekonstrukcija studentskog doma ‘Bruno Bušić’. Bespovratna sredstva za obnovu doma po ugovoru iznose 32.550.000 kuna, a osim same obnove zgrade doma, nadograđuje se i jedan kat.

Studentski dom ‘Bruno Bušić’|foto: http://www.unist.hr/

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac zajedno s ravnateljem Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU) Tomislavom Petricom i Brankom Matulićem, prorektorom za kvalitetu, kulturu i umjetnost Sveučilišta u Splitu, uz nazočnost pomoćnika ministrice znanosti i obrazovanja Stipe Mamića, danas su potpisali ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt ‘Rekonstrukcija studentskog doma ‘Bruno Bušić’.

Izdvojeni članak

[FOTO] Zavirite u sobu i kupaonicu netom otvorenog najmodernijeg studentskog doma u Hrvatskoj

Kako su izvijestili sa Sveučilišta, projekt je bio prijavljen na Poziv za dostavu projektnih prijedloga modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju u okviru Operativnog programa ‘Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.’

– Projektom rekonstrukcije namjerava se osigurati 174 smještajne jedinice, za 465 osoba, od čega 121 trokrevetnih soba, 49 dvokrevetnih soba te 4 jednokrevetne sobe prilagođene osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću. Uz rekonstrukciju-nadogradnju jednog kata (četvrti kat), rekonstrukcija Doma obuhvaća kompletno uređenje postojećih prostora, potpunu zamjenu postojećih sustava grijanja i hlađenja, uključivo izvedbu sustava pripreme tople vode pomoću sustava sunčevih kolektora na krovu zgrade, zatim zamjenu sustava elektroinstalacija uz potpunu zamjenu rasvjetnih tijela LED učinkovitom rasvjetom, kao i radove na kompletnom pročelju kako bi se povećala toplinska izolacija tj. smanjio gubitak topline. Rekonstrukcijom je predviđeno uvođenje lifta za osobe sa smanjenom pokretljivosti. Također, uredit će se i malonogometno i košarkaško igralište te urbana oprema za odmor i rekreaciju u zelenilu, priopćili su sa Sveučilišta u Splitu.