Pretraga

Kreće obnova zagrebačkog faksa vrijedna 50 milijuna kuna, poznato i gdje će se odvijati nastava

A- A+

Konačno kreće obnova zgrade zagrebačkog Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije. Ugovor za izvođenje radova vrijednih 50 milijuna kuna bit će potpisan u petak, a potpisivanjem započinju i građevinski radovi. Studenti će do završetka obnove nastavu pohađati u druge dvije zgrade tog faksa.

Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije|foto: Google Maps

Sa Sveučilišta u Zagrebu stiže poziv na potpisivanje ugovora o početku građevinskih radova cjelovite obnove zgrade Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije. Ono će se održati ovog petka.

Radovi bi trebali trajati godinu dana, nastava u preostale dvije zgrade

Kako stoji u tom pozivu, potpisivanjem ugovora započet će građevinski radovi, odnosno izvedba radova cjelovite obnove zgrade Fakulteta kemijskoga inženjerstva i tehnologije (FKIT) Sveučilišta u Zagrebu na adresi Trg Marka Marulića 19 u Zagrebu.

– Vrijednost radova obuhvaćenih ugovorom je oko 50 milijuna kuna, a sukladno provedenom javnom natječaju, odabrana je najpovoljnija ponuda koju je podnijela tvrtka MDK Građevinar. Predviđeno trajanje radova je 12 mjeseci. U zgradi koja se obnavlja djeluju i Institut društvenih znanosti Ivo Pilar i PMF – Geografski odsjek, koji se također izmještaju tijekom trajanja radova obnove. Tijekom trajanja radova, nastava za studente tijekom ljetnoga semestra izvodit će se u preostalim dvjema zgradama fakulteta, stoji u pozivu Sveučilišta.

Izdvojeni članak

[FOTO] Zagrebačka škola dobila je novo ruho, dovršena je obnova: Ušteda energije bit će ogromna

Fakultet broji preko tisuću studenata

Inače, FKIT djeluje u trima zgradama i sve su oštećene u potresu. Nakon potresa fakultet je vlastitim sredstvima odmah proveo radove hitnih sanacija, navode sa Sveučilišta.

– Na fakultetu danas studira oko 1.100 studenata (od čega 130 doktoranada), a zapošljivost studenata je veća od 80 posto u prvoj godini nakon diplomiranja. Fakultet ima 213 zaposlenih, od čega najveću skupinu čine doktorandi i poslijedoktorandi (njih više od 90),
dok je nastavnika u znanstvenim zvanjima 63. Ukupna vrijednost istraživačkih projekata na Fakultetu je veća od 270 milijuna kuna, što kada se gleda po nastavniku iznosi oko 4,34 milijuna kuna. Od toga se oko 0,94 milijuna kuna odnosi na fakultetski udio, dok preostali udio pripada partnerima većinom iz gospodarskoga sektora. Zadnji pokrenut istraživački projekt FKIT-a pod nazivom High Energy Calcium-Oxygen
Batteries financira NATO (SPS G5910). Potpisivanje ugovora održat će se u skladu s epidemiološkim mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, navode sa Sveučilišta u Zagrebu u pozivu.

Ugovor će sutra potpisati dekan Fakulteta kemijskoga inženjerstva i tehnologije Ante Jukić u nazočnosti državnoga tajnika u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Stipe Mamića i rektora Sveučilišta u Zagrebu Damira Borasa.