Pretraga

Lijepa gesta: Sveučilište studentima iz potresom zahvaćenih područja dijeli novčane potpore

A- A+

Osim ukidanja školarine, Sveučilište u Zadru studentima s potresom zahvaćenih područja dijeli i novčane potpore. Pomoć mogu dobiti svi studenti iz obitelji s niskim primanjima, čiji su roditelji bez posla i oni kojima su kuće teško oštećene. Sve što studenti trebaju je popuniti obrazac.

foto: Denis Gaščić/srednja.hr

Rektorica zadarskog sveučilišta prof. dr. sc. Dijana Vican donijela je Odluku o dodjeli i isplati jednokratne novčane potpore studentima iz potresom zahvaćenih područja.

Odluke o dodjeli pojedinačnih potpora, na temelju prijave koje se vrše putem elektroničkog obrasca, donosit će za to posebno osnovano povjerenstvo.

Pomoć mogu dobiti svi studenti iz obitelji s niskim primanjima, čiji su roditelji bez posla i oni kojima su kuće teško oštećene.Sva dokumentacija dostavlja se online, što je posebno pojašnjeno na stranica Sveučilišta. Studenti prebivalište moraju dokazati potvrdom o prebivalištu, koju također online mogu preuzeti sa stranica e-Građani, a moraju popuniti i izjavu o članovima zajedničkog kućanstva.

Rok za prijavu na poziv za dodjelu sredstava, kao i na prijave za oslobađanje od školarina, primaju se do 28. veljače 2021.