Pretraga

Ministarstvo obrazovanja već raspisalo natječaj za jednu vrstu studentskih stipendija

A- A+

Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo je natječaj za dodjelu državnih stipendija za studente pripadnike romske nacionalne manjine. Prijave traju do 31. listopada, a stipendija iznosi 1.300 kuna mjesečno i dodjeljuje isplaćuje se za razdoblje od listopada 2020. do srpnja 2021. godine.

Foto: M. Gelenčir/srednja.hr

MZO će i ove godine studentima dodjeljivati više vrsta državnih stipendija, a jedna od njih je i stipendija za studente pripadnike romske nacionalne manjine. Natječaj je raspisan ovog četvrtka.

Za dodjelu državne stipendije mogu se natjecati studenti pripadnici romske nacionalne manjine koji ispunjavaju sljedeće opće uvjete:

Izdvojeni članak
stipendije

Ministarstvo ima važnu obavijest za sve koji ove godine žele državnu stipendiju

  • da su hrvatski državljani ili da su državljani zemalja članica Europske unije s prijavljenim boravkom u Republici Hrvatskoj koji imaju odobren status stranca na stalnome boravku u Republici Hrvatskoj i osobe sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti, što se dokazuje domovnicom, preslikom boravišne iskaznice ili odgovarajućom potvrdom koju izdaje nadležna policijska uprava;
  • da imaju status studenta sveučilišnoga, stručnoga ili poslijediplomskoga studija na visokom učilištu u Republici Hrvatskoj, što se dokazuje obrascem za prijavu koji ovjerava visoko učilište;
  • da imaju dokaz o pripadnosti romskoj nacionalnoj manjini, što se dokazuje preslikom rodnoga lista ili ispisa iz popisa birača;
  • da izjavljuju da ne primaju drugu stipendiju iz javnih izvora (označava se na obrascu za prijavu).

Za stipendiju se ne mogu natjecati studenti koji su u akademskoj godini prijave na natječaj treći put u statusu studenta upisali istu godinu studija na istoj razini studija, oni koji imaju upisano mirovanje ili poslijediplomci koji ne izvršavaju studijske obveze sukladno propisima visokog učilišta.

Mjesečni iznos državne stipendije za studente pripadnike romske nacionalne manjine je 1.300 kuna i isplaćivat će se za razdoblje od listopada 2020. do srpnja 2021. godine.

Studenti dokumentaciju šalju poštom na adresu Ministarstva do 31. listopada, a sve detalje oko načina prijave i koju je dokumentaciju potrebno priložiti u prijavi možete vidjeti u tekstu natječaja u nastavku. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [2.15 MB]