Pretraga

Na natječaj za pilote Vlade RH prijavilo se više od 150 mladih

A- A+

Vlada Republike Hrvatske objavila je oglas u kojem traži kadete pilote. Oglas je objavljen na društvenim mrežama, a sudeći prema odgovorima koje pišu ispod njega, velik je broj mladih zainteresiran za ovaj posao. U oglasu između ostalog stoji da stipendija Ministarstva obrane Republike Hrvatske donosi siguran posao. U odnosu na prošli natječaj, na ovaj se prijavilo trostruko više mladih, tvrde iz Vlade.

Foto: MORH

Izdvojeni članak

Najmlađi pilot hrvatske vojske: Svi rizici vrijede užitka letenja

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske objavilo je natječaj za prijam u kadetsku službu koji se odnosi na pilote. 

– Želiš uzbudljivu i dinamičnu karijeru? Postani stipendist MORH-a – imaš besplatne knjige, prehranu, smještaj i džeparac, a na kraju školovanja čeka te siguran posao. Prijavi se do 11.5, stoji u pozivu objavljenom na Twitteru i Facebooku Vlade RH.

Uz pokrivanje troškova studija, džeparac koji nude iznosi od 1000 do 1200 kuna. U akademskoj godini 2015./2016. u status kadeta bit će primljeno do deset kandidata, upisanih u prvu godinu sveučilišnih preddiplomskih studija na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. 

Na natječaj se mogu prijaviti oni koji još ne studiraju na studiju aeronautike na navedenom fakultetu, no tu tek počinje selekcijski postupak. U daljnjem odabiru upis na FPZ bit će uvjet, kažu iz Vlade RH.
To bi značilo da, ako želite postati njihov stipendist, do srpnja ove godine morate biti upisani u prvu godinu redovitog studija. Osim toga kriteriji su sljedeći: kandidat mora biti državljanin RH, mora biti rođen od 1993. godine nadalje, imati završenu srednju školu te ne smije biti kažnjavan ili osuđivan. Rok za podnošenje prijava je 11. svibnja 2015. 

Nakon diplome kadeti imaju mogućnost stalnog stručnog usavršavanja, stimulativni sustav profesionalnog razvoja i mogućnost sudjelovanja u domaćim i međunarodnim projektima, tvrde iz Vlade. Također, ugovorom koji se potpisuje nakon završenog školovanja, kadet mora raditi u Ministarstvu obrane deset godina, odnosno dvostruko duže od trajanja studija. 

– Do danas je pristiglo više od 150 prijava kandidata za vojne pilote, što je u odnosu na zadnjih nekoliko godina, trostruko povećanje interesa, piše na Facebook profilu Vlade.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Želiš uzbudljivu i dinamičnu karijeru? Postani stipendist MORH-a – imaš besplatne knjige, prehranu, smještaj i džeparac,…

Posted by Vlada Republike Hrvatske on Wednesday, May 6, 2015