Pretraga

Studenti Veterinarskog fakulteta mogu uvježbavati kliničke vještine u novootvorenom laboratoriju

A- A+

Na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu otvoren je Laboratorij za uvježbavanje kliničkih vještina. Uređenje prostora i nabava opreme omogućeni su kroz dva projekta, a studenti sada na raspolaganju imaju učionicu, laboratorij, manju predavaonicu i garderobu.

veterina model psa

Foto: Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Studenti Veterinarskog fakulteta u Zagrebu sada mogu mirno uvježbavati praktične vještine. Na fakultetu je otvoren laboratorij za uvježbavanje kliničkih vještina – Clinical Skills Lab. Studenti će vještine moći uvježbavati na modelima psa i konja.

Uređenje prostora te nabava namještaja, kompjuterske opreme i modela financirani su iz dva projekta: ‘Razvoj visokoobrazovnih standarda zanimanja, standarda kvalifikacije i unaprjeđenje integriranog preddiplomskog i diplomskog studija veterinarske medicine uz primjenu HKO-a na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu’ te ‘Uspostava poslijediplomskih specijalističkih studija veterinarske medicine na engleskom jeziku’, iz Europskog socijalnog fonda.

Izdvojeni članak

Veterina uvodi 17 novih studija, i to na engleskom: A fotke s nastave su genijalne

Studenti na raspolaganju imaju učionicu, ‘skills’ laboratorij, manju predavaonicu, a uređena im je i manja garderoba. Laboratorij je opremljen s tri modela psa, modelom glave psa, modelom noge psa, modelom za rektalnu pretragu konja sa silikonskim modelom crijeva konja, kao i reproduktivnim organima kobile te modelom glave konja.