Pretraga

Najbolji studenti zagrebačkog faksa dobili stipendije od čak 2.000 eura

A- A+

Studenti šumarstva dobili su stipendije Hrvatskih šuma u iznosu od 2.000 eura godišnje. Uz studente, njih 30, zadovoljan je i dekan koji ističe da se ovime prepoznaje trud i rad mladih šumara. Predsjednik uprave Hrvatskih šuma, naglasio je da diplomirani studenti mogu dobiti i priliku za pripravništvo.

Izvrsni studenti ponos su svakog fakulteta, a rado ih voli isticati i zagrebački Fakultet šumarstva i drvne tehnologije (FŠDT). Na stranicama Facebooka, pohvalili su se kako su njihovi najuspješniji studenti dobili stipendije Hrvatskih šuma. U tekućoj akademskoj godini, Hrvatske šume su dodijele 30 stipendija, svaka s po 2.000 eura godišnje. Stipendije obuhvaćaju sve godine prijediplomskog i diplomskog studija Šumarstva.

– Oduvijek smo bili predani podršci obrazovanju i ulaganju u budućnost mladih ljudi. Ove stipendije odražavaju našu strast prema izvrsnosti i visokokvalitetnom obrazovanju mladih stručnjaka u području šumarstva. Nastojeći u svakom trenutku osigurati vrhunski kadar, Hrvatske šume d.o.o. omogućit će diplomiranim studentima Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije i pripravničko osposobljavanje na području Republike Hrvatske, poručio je pri dodjeli stipendija Nediljko Dujić, Predsjednik Uprave Hrvatskih šuma.

Izdvojeni članak
fakultet šumarstva i drvne tehnologije

[VIDEO] Kako je studirati na faksu koji ima hrpu prakse u prirodi?

U ime stipendiranih studenata, okupljenima se obratila studentica Ivana Mrvčić. Stipendijama Hrvatskih šuma zadovoljan je i dekan FŠDT-a, Josip Margaletić. Prvi čovjek ove sastavnice Sveučilišta u Zagrebu rekao je kako su ove podjele više od samo financijske pomoći studentima. Također, naveo je, riječ i o prepoznavanju truda i izvrsnosti nagrađenih studenata u području šumarstva.