Pretraga

Najstariji brucoš uspješno polaže kolokvije: ‘Prvi semestar je bio puno teži nego što sam mislio’

A- A+

Umirovljenik Branislav Radulović s 88 godina je upisao fakultet u akademskoj godini 2022./2023. i postao najstariji brucoš u Crnoj Gori, a sada je ispričao kako mu je prošao prvi semestar. Otkrio je kako je bilo puno teže nego što je očekivao, a sada već priprema ispite u drugom semestru na Strojarskom fakultetu u Podgorici.

najstariji brucoš branislav radulović

Najstariji brucoš u Crnoj Gori, Branislav Radulović (88) | Foto: Screenshot RTCG, Facebook

Nakon što je krajem prošle godine upisao Strojarski fakultet u Podgorici, 88-godišnji umirovljenik Branislav Radulović dobio je i nadimak – najstariji brucoš u Crnoj Gori. Iako još nije dobio niti jednu ocjenu u indeks, Branislav misli da je uspješno položio sve kolokvije.

– Polažem kolokvije, ne računam ništa dok ne dobijem ocjene u indeks. Mislim da ću dobro proći. Prvi semestar sam prošao puno teže nego što sam zamišljao, mislio sam da će ići lakše, ali sam vidio da svaki profesor traži dublje znanje. Prije 70 godina je učenje bilo puno drugačije, sada se teško snalazim. Teoretski predmeti mi bolje idu, to je sve na osnovu logike, ali matematika i fizika malo teže. Nadam se da ću i to savladati, rekao je Branislav za Radio i Televiziju Crne Gore.

Izdvojeni članak

Umirovljenik Branislav s 88 godina postao brucoš: ‘Mi stari u godinama nismo za bacanje’

Dodao je i kako na predavanjima sve bilježi te da mu je cilj pokazati mlađim kolegama i kolegicama da ako redovno dolaze na predavanja i slušaju, da im je prolazak na ispitu garantiran.

– Ja toliko brzo pišem da često moram dešifrirati ono što sam pisao. Nisam dugo pisao pa nije ni čudno. Mlade kolegice i kolege su me dobro prihvatili što me iznenadilo sam. Trude se pomoći jer loše čujem i loše vidim. Zato sjedim u prvoj klupi da bolje čujem, oni dosta lagano pričaju i to mi smeta, ali ih neću opominjati jer ne želim ni na što utjecati, neka sve bude kako je. Ne tražim nikakve privilegije, ono što mogu sam, to ću napraviti, poručio je Branislav za RTCG.

Trenutno priprema ispite za drugi semestar, a od faksa je dobio i laptop na poklon kako bi mu studiranje bilo lakše, no kako i sam kaže, s tehnologijom se baš i ne snalazi najbolje. No, dodao je kako se trudi i vjeruje da će do kraja studija sve svladati, a cijeli intervju s Branislavom možete pogledati u videu.