Pretraga

Naši studenti napravili kostim iz igrice ‘God of War Ragnarök’: Koristili su i printane 3D elemente

A- A+

Studenti Tekstilno-tehnološkog fakulteta u suradnji s PlayStation Hrvatska izradili su replike kostima Freye iz igrice ‘God of War Ragnarök’. Uz podršku Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu ondje su uspjeli isprintati dio 3D elemenata za kostim. Kroz ovaj projekt studenti su imali priliku usavršiti svoje vještine u modernom načinu šivanja koji uključuje i 3D printane materijale.

U suradnji s PlayStation Hrvatska, studenti Tekstilno-tehnološkog fakulteta oživjeli su Freyu iz igrice ‘God of War Ragnarök’ izradom njenog kostima. Replika kostima izrađena je od stručnim vodstvom profesorice Irene Šabarić, a uvelike je pomogla suradnja i s Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom.

– Ove su godine studenti TTF-a dobili podršku NSK u Zagrebu gdje su isprintali dio 3D elemenata potrebnih za izradu kostima. Na izradi kostima su sudjelovali sadašnji, ali i bivši studenti i studentice diplomskog studija Industrijskog dizajna odjeće – Tena Omerović, Nikolina Tufekčić, Klara Ergović, studentice diplomskog studija Industrijskog dizajna tekstila Dea Babajko i Sanja Vučković i studenti diplomskog studija smjera Kostimografija – Laura Ana Zdunić, Ana Jančiković, Ana Roko, Mirta Baranić, Nikolina Manda Šarić, Jana Friščić i Josip Đerek u sklopu kolegija Projektiranje odjeće. Studentica diplomskog studija smjera Kostimografija, Laura Ana Zdunić stala je pred kamere u ulozi Freyje, objavili su na Facebook stranici TTF-a.

 

Izdvojeni članak
učenice baletne škole u bijelim haljinama

Studenti napravili kostime za učenice baletne škole: One postale državne prvakinje

Ovo nije prvi kostim koji su studenti TTF-a napravili u suradnji s PlayStation Hrvatska. Prošle godine izradili su repliku kostima protagonistice igrice ‘Horizon Forbidden West’ – Aloy.

– Kroz projekt omogućujemo studentima da unaprijede tehnike i pokažu dodatnu dozu kreativnosti uz korištenje različitih prirodnih materijala te kombiniranje šivanja i modernih tehnika poput 3D ispisa dodataka koji su sastavni dio kostima, rekla je profesorica Šabarić za HCL.