Pretraga

NSK korisnicima produljuje članstvo: Otkrili do kada možete podnijeti zahtjev za produljenje

A- A+

Nakon dva mjeseca lockdowna Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu ponovno je otvorila svoja vrata. No svjesni kako njihovi korisnici dulje vrijeme nisu mogli koristiti usluge knjižnice, odlučili su im produljiti članstvo.

Zgrada NSK za vrijeme predsjedanja EU-om | foto: Denis Gaščić/srednja.hr

– Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu produljit će članstvo za dodatna dva mjeseca svim korisnicima koji su u razdoblju zatvorenosti prostora Knjižnice bili aktivni članovi, objavili su iz Knjižnice.

Morate doći na pult do 20. srpnja

Produljenje članstva korisnici mogu zatražiti na pultu Službe za upis do 20. srpnja 2020. godine.

– Produljenjem članstva za dodatna dva mjeseca korisnicima se želi nadoknaditi pravo na korištenje građe i usluga Knjižnice koje je radi primjene mjera suzbijanja bolesti COVID-19 bilo ograničeno tijekom razdoblja zatvorenosti prostora Knjižnice od 19. ožujka do 27. travnja 2020. godine te zatvorenosti čitaonica Knjižnice koje su za korisnike ponovno otvorene u ponedjeljak 25. svibnja 2020. godine, pojašnjavaju.

Otvorene čitaonice

Izdvojeni članak

Poznato kada NSK otvara čitaonice: Za korisnike su pripremili posebna pravila

U ponedjeljak su, podsjetimo, otvorene čitaonice na 1., 3. i 4. katu te čitaonice u zbirkama građe posebne vrste.

– Korisnički prostori na nultoj razini i dalje ostaju zatvoreni, do daljnjega neće biti usluge noćnoga rada, a prostor se Knjižnice svakodnevno zatvara od 13.30 do 14.30 zbog dezinfekcije. Knjižnica je otvorena od ponedjeljka do petka od 8 do 21 sat te subotom od 9 do 14 sati, ističu iz NSK.

Napominju kako je, radi samozaštite i zaštite drugih korisnika i djelatnika Knjižnice, prilikom ulaska i boravka u Knjižnici potrebno je pridržavati preporuka Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo.

Kakve su mjere zaštite od širenja zaraze koronavirusom u NSK, proučite u prethodnom članku.