Pretraga

NSK opet radi po redovnom radnom vremenu: No, još ne možete na kavu ni u jednu od čitaonica

A- A+

Nacionalna i sveučilišna knjižnica završila je sa sezonom godišnjih odmora. Opet rade po redovnom radnom vremenu, no Caffe Bar će se otvoriti tek na kraju mjeseca. Zbog preuređenja, ne radi ni čitaonica Zbirke rukopisa i starih knjiga.

Zgrada NSK za vrijeme predsjedanja EU-om | foto: Denis Gaščić/srednja.hr

Bliže se jesenski ispitni rokovi pa će mnoge studente obradovati što opet mogu po cijeli dan boraviti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

Izdvojeni članak

Dio knjižnica u Zagrebu pretrpio veća oštećenja uslijed poplava

Knjižnica je otvorena od ponedjeljka do petka od 8.00 do 21.00 sat te subotom od 9.00 do 14.00 sati.

No neke stvari ipak ne rade. Kafić, vjerojatno zbog manjeg broja korisnika knjižnice tijekom ljeta, ne radi dulje vrijeme, a čitaonica Zbirke rukopisa i starih knjiga ne radi zbog preuređenja.

– Caffe bar NSK bit će ponovno otvoren 31. kolovoza 2020. godine. Zbirka rukopisa i starih knjiga bit će ponovno otvorena tijekom rujna, rekli su nam iz Odsjeka marketinga i komunikacija.

Budući da je završilo predsjedanje Vijećem EU, nema više strogih policijskih kontrola na ulazu u Knjižnicu, a maknuta je čak i policijska kućica ispred njezina ulaza.

Ipak, zbog epidemije koronavirusa, u Knjižnici je obavezno nošenje maski. Na ulazu je potrebno izmjeriti temperaturu, kao i dezinficirati ruke.