Pretraga

Objavljen natječaj za smještaj u studentskim domovima u Zagrebu za 2019./2020. godinu

A- A+

Studentski centar u Zagrebu objavio je ovoga utorka natječaj za smještaj u studentskim domovima u akademskoj godini 2019./2020. Prijave na natječaj zaprimaju se do 26. srpnja.

Foto: srednja.hr

Pravo smještaja u studentskom domovima u 2019./2020. godini, stoji u natječaju SC-a Zagreb imaju: redoviti studenti, državljani Republike Hrvatske; redoviti studenti, državljani EU s prijavljenim boravkom u RH; osobe sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te studenti s invaliditetom poslijediplomskih sveučilišnih studija.

Na natječaj Studentskog centra u Zagrebu studenti se mogu prijaviti od srijede, 3. srpnja do 26. srpnja. Prijave se dostavljaju u SC na adresi Savska cesta 25 u Zagrebu, radnim danom od 8 do 20 sati. U obaveznu dokumentaciju koju je potrebno podnijeti na natječaju spadaju:

Izdvojeni članak

Provjerite koja se zanimanja u 2019. dodatno boduju na natječaju za studentski dom

  • web prijava putem linka
  • popunjen, potpisan i ovjeren OBRAZAC „A“
  • popunjen, potpisan i ovjeren OBRAZAC „B“ – brucoši
  •  privola / suglasnost za objavu osobnih podataka
  •  potvrda / uvjerenje o prebivalištu (MUP) ili fotokopija osobne iskaznice RH
  • dokaz o uplati troškova natječajnog postupka (100 kn)
  • tiskanica prijave za studentski dom
  • osobna iskaznica ili X- ica (na uvid)

Ostala dokumentacija koju studenti podnose ovisi o kategoriji u kojoj se studenti prijavljuju na natječaj i odnosi se na dodatne bodove koje pritom mogu ostvariti, a popis tih dokumenata moguće je pronaći u tekstu natječaja pri dnu ovog članka. Na ovom linku je lista deset studija čiji studenti zbog deficitarnosti zanimanja na natječaju SC-a u Zagrebu ostvaruju dodatnih 200 bodova.

Studenti koji se natječu, prijavu s traženom dokumentacijom moraju dostaviti osobno uz obvezno predočenje studentske iskaznice (X-ice). Ovo se ne odnosi na studente koji prvi put upisuju prvu godinu studija (brucoši). Studenti koji će akademske 2019./2020. godine upisati prvi puta prvu godinu studija (brucoši), prijavu s traženom dokumentacijom mogu predati osobno ili poslati poštom preporučeno (uzima se u obzir i pošta poslana na dan 26. srpnja 2019.), poručuju iz SC-a Zagreb.

Rezultati natječaja bit će objavljeni do 16. kolovoza 2019. godine na web stranici Studentskog centra.

Čitav tekst natječaja možete pročitati u nastavku, a obrasci potrebni za prijavu na natječaj nalaze se ovdje. *napomena: ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [380.98 KB]

Tko ne može ostvariti pravo na smještaj u domu?

Pravo na smještaj u studentskim domovima nemaju izvanredni studenti i studenti kojima je mjesto prebivališta u mjestu studiranja, zatim studenti koji mijenjaju studijski program bez završetka studija i na drugome studiju ponovno upisuju prvu godinu, ako se prijave s prosjekom ocjena iz srednje škole te studenti koji su dva puta mijenjali studijski program.
Subvencionirani smještaj u domovima ne mogu koristiti ni studenti koji su stekli kvalifikaciju određene razine ako ponovno upisuju studij te razine ili su upisani na istu razinu studija drugi put. Studenti koji upišu mirovanje u akademskoj godini za koju im je dodijeljeno pravo na subvencionirano stanovanje gube pravo na isto tijekom trajanja mirovanja. Taj se uvjet ne odnosi se na studente s invaliditetom ili studente koji su bili smješteni u domove socijalne skrbi, ali ti studenti gube pravo na dom ako upiše mirovanje studija treću akademsku godinu uzastopno.
Uz sve navedene skupine pravo na subvencionirani smještaj nemaju ni studenti koji su ostvarili manje od 18 ECTS bodova u akademskoj godini prijave na natječaj.

Više informacija o natječajima za smještaj u studentskim domovima i životu u domovima možete pronaći u našoj rubrici Studentski domovi.