Pretraga

Ovih 5 stvari morate ponijeti sa sobom kada selite u studentski život

A- A+

Za mnoge mlade ova je jesen doba velikih životnih promjena, jer upravo ovih dana polaze na fakultet i po prvi puta sele iz obiteljskog doma. Stoga je novinarka Seventeen časopisa sastavila popis stvari koje će vam biti potrebne za studentski život, bilo da selite u dom ili stan, a inače ih uzimamo zdravo za gotovo.

Foto: Srednja.hr

Izdvojeni članak

Deset razloga za život u studentskom domu

1. Plastične ladice

Tek kada spakirate svu odjeću i stvari, shvatit ćete koliko je toga. I gotovo garantirano za sve te stvari u studentskom domu u ormaru i na policama nećete imati dovoljno mjesta. Stoga je odlična ideja sa sobom ponijeti plastične ladice koje ćete smjestiti ispod kreveta. Tako ćete dobiti dodatni prostor za svoju odjeću, cipele ili ih pak možete iskoristiti za odlaganje prljavog rublja.

2. Selotejp

Iznenadit ćete se koliko puta će vam biti potreban selotejp, a pogotovo u slučajevima kada vam počne nedostajati dom. Odlična je ideja iznad kreveta zalijepiti fotografije obitelji i ljubimaca pa ćete tako možda malo bolje osjetiti toplinu doma.

3. Noćna lampa

Ako niste naviknuli na dijeljenje sobe, možda će vam problem predstavljati činjenica da vaš cimer ide rano na spavanje, a vi morate učiti. Praktično je rješenje noćna lampa koju biste svakako trebali ponijeti sa sobom kada selite u dom.

Izdvojeni članak

Savjeti za prilagodbu i privikavanje na život u studentskom domu

4. Košarica za higijenske potrepštine

Mnogima koji sele u studentske domove veliki problem predstavlja tuširanje u zajedničkim tuševima. Ali tek prije prvog tuširanja ondje shvatite da imate još veći problem: u tuševima nemate kamo odložiti sve stvari koje vam trebaju – šampon, gel za tuširanje, regenerator, britvicu i slično. Dobra je ideja kupiti malu plastičnu košaricu ili kanticu u kojoj ćete moći sve te stvari ponijeti sa sobom u tuš i jednostavno ih odložiti na pod. Također, koristan savjet je korištenje japanki za vrijeme tuširanja.

5. Veliko ogledalo

Vjerojatno ste kod kuće naviknuli na to da se na izlasku pogledate u velikom ogledalu koje stoji u gotovo svakom hodniku. Već nakon prvog izlaska iz domske sobe shvatit ćete da se nemate u što pogledati jer većina studentskih soba nema ogledala. Je li vam majica zgužvana, idu li cipele uz te hlače, na sva ta pitanja nećete znati odgovor. Stoga je odlična ideja kupiti veliko ogledalo (i možda trošak podijeliti s cimerom), a za studentski dom posebno su pogodna ona koja imaju ‘kukice’ i mogu se jednostavno okačiti za vrata ormara.