Pretraga

Policija otkrila tko je propucao prozor Pravnog fakulteta, evo detalja nakon istrage

A- A+

Prošlog je tjedna u četvrtak propucan jedan od prozora na Pravnom fakultetu u Rijeci. Srećom, nije bilo ozlijeđenih osoba, a studenti su za to vrijeme bili u čitaonici nakon čega su prijavili pucanje prozorskog stakla. Policija je istog dana obavila kriminalističko istraživanje i privela 38-godišnjaka za kojega se sumnja da je, prilikom pucanja iz vatrenog oružja ispred kuće, pogodio staklo zgrade fakulteta.

policijska rotirka i stolci u školskoj učionici

Foto: Unsplash

Nakon što je prošlog tjedna, odnosno u četvrtak u poslijepodnevnim satima prijavljeno propucavanje prozorskog stakla na zgradi Pravnog fakulteta u Rijeci, policija je privela osobu koju sumnjiči za počinjenje tog djela.

– Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i sredstvom. Utvrđeno je da je 38-godišnjak 6. srpnja oko 15 sati ispred kuće na području Rujevice u Rijeci pucao iz vatrenog oružja (pištolja) te je pogodio staklo zgrade visokoobrazovne ustanove u Rijeci. Pri tome je na staklu jedne od prostorija navedene ustanove ostalo zrno metka, stoji u policijskom priopćenju.

Izdvojeni članak
policijski automobil

Propucana zgrada Pravnog fakulteta, dekanica objasnila o čemu se radi

Srećom u ovom slučaju nije bilo ozlijeđenih osoba, a kada se propucavanje dogodilo u čitaonici na faksu boravili su studenti koji su i prijavili pucanje stakla.

– Završetkom istraživanja, 38-godišnji osumnjičenik je zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu, predan pritvorskom nadzorniku, objavila je PU primorsko-goranska.