Pretraga

Popunjena lista za subvenciju smještaja: Evo kada kreće nova isplata

A- A+

Nakon tri mjeseca od objave rezultata natječaja potpisani su ugovori za sve 4534 subvencije, koje će dobivati studenti kao potporu za smještaj tijekom obnove domova. Zagrebački SC u četvrtak kreće s novom isplatom, a studentima će na račun odmah uplatiti novce za studeni i prosinac.

foto|www.srednja.hr

Studentski centar u Zagrebu sutra će isplatiti posljednje dvije rate za subvenciju smještaja studentima tijekom obnove domova, a svima koji su ugovore potpisali tek nakon maksimalnog spuštanja bodovne granice natječaja, SC će odmah isplatiti 1600 kuna sredstava.

Izdvojeni članak

Zagrebački studenti nisu ni nakon tri mjeseca ispunili kvotu za 400 kuna subvencije

– Sutra ide isplata za studeni i prosinac. Sad su svi potpisali, jutros je bio posljednji, 4534. Upravo se pripremaju liste i obračuni. I oni koji do sada nisu ništa dobili, jer su tek nedavno potpisali ugovor s SC-om, odmah će dobiti sva sredstva, rekla nam je pomoćnica ravnatelja za smještaj zagrebačkog SC-a Ružica Rajšić.

Najavljuje kako će sada napokon moći formirati i konačne liste te ističe da im je drago što su napokon riješili priču sa subvencijama te sada mogu očekivati završetak rekonstrukcije domova.

Prema riječima pomoćnice Rajšić, morali su pozivati studente preko maila, pa čak i mobitela, kako bi ispunili kvotu od 4534 subvencije.

Osobe koje su ostvarile pravo na poticaj iz MZOS-a, a nisu došli potpisati ugovor, u telefonskom razgovoru su se pravdali kako nisu znali da imaju dovoljno bodova ili da su mislili kako bi mogli izgubiti pravo na smještaj u domu.