Pretraga

Zagrebački studenti nisu ni nakon tri mjeseca ispunili kvotu za 400 kuna subvencije

A- A+

Studentski centar u Zagrebu rezultate ovogodišnjeg natječaja za smještaj je objavio 19. kolovoza. Svi studenti, koji su ostvarili pravo na smještaj u sobama koje su do kraja prosinca u rekonstrukciji, imaju pravo na potporu MZOS-a u iznosu od 400 kuna. Međutim, kvota od 4534 subvencije nije popunjena ni do danas pa je SC nakon tri mjeseca odlučio spustiti bodnu granicu na jedan bod.

foto|www.srednja.hr

Ni nakon tri mjeseca od objave rezultata natječaja za smještaj studenti nisu popunili kvotu od 4534 subvencije MZOS-a, koje su osigurane za sve one koji su ostvarili pravo na krevet u domovima u rekonstrukciji.

Izdvojeni članak

Evo kada počinje isplata subvencija za smještaj studenata

Prema novoj odluci Studentskog centra u Zagrebu, zbog nedovoljnog odaziva studenata na potpisivanje ugovora za 400 kuna mjesečno, od jučer se mogu prijaviti svi koji su zadovoljili osnovne uvjete Natječaja te imaju ostvaren barem jedan bod.

– Spuštali smo te bodne granice i ljudi se jednostavno ne javljaju. Ostalo je još nekih 150 slobodnih mjesta i subvencija s kojima čekamo na isplatu za rujan i listopad, a nakon toga ćemo krenuti sa sljedećim isplatama, rekla nam je pomoćnica ravnatelja za smještaj zagrebačkog SC-a Ružica Rajšić te je istaknula kako joj nije jasno da se studenti ne prijavljuju za poticaje, iako ih oni redovito obavještavaju na svojoj internet stranici te im obavijest o bodovnim granicama i potpisivanju ugovora šalju i mailom.

Trenutni prioritet u SC-u je da popune cijelu kvotu te iskoriste već uplaćene novce za rujan i listopad pa još nije odlučeno hoće li se subvencija za studeni i listopad isplaćivati odjednom ili za svaki mjesec posebno, a o tome će se donijeti konačna odluka kada MZOS uplati nova sredstva za prehranu i smještaj.