Pretraga

Poznati dobitnici Rektorove nagrade u Zagrebu: Evo koji će studenti dobiti i 200 eura

A- A+

Objavljena su imena dobitnika Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 2022./2023. Bit će nagrađeno ukupno 100 radova u pet kategorija, a u kategoriji za individualni znanstveni i umjetnički rad dodjeljivat će se i novčana nagrada u iznosu od 200 eura. Svečanost dodjele Rektorovih nagrada studentima održat će se 29. lipnja.

Zgrada Sveučilišta u Zagrebu i novčanice eura

Foto: srednja.hr

Sveučilište u Zagrebu objavilo je imena dobitnika Rektorove nagrade za akademsku godinu 2022./2023. Studenti su svoje radove mogli prijaviti u ukupno pet kategorija: za individualni znanstveni i umjetnički rad jednoga ili dvoje autora, za timski znanstveni i umjetnički rad triju do deset autora, za znanstveni i umjetnički rad većih razmjera – timski znanstveni i umjetnički rad, za posebne natjecateljske uspjehe pojedinaca ili timova i za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici.

Nakon osam godina studenti će prvi put dobiti i novčanu nagradu

Ove godine bit će nagrađeno ukupno 100 radova, a po prvi puta će od 2016. studenti u kategoriji za individualni znanstveni i umjetnički rad dobiti i novčanu nagradu u iznosu od 200 eura. Podsjetimo, bivši rektor Damir Boras je prije osam godina ukinuo novčanu nagradu za dobitnike Rektorove nagrade, a novi rektor Stjepan Lakušić odlučio je vratiti tu tradiciju.

– U kategoriji za individualni ili timski znanstveni i umjetnički rad u području translacijskih istraživanja (jedan do deset autora) nije dodijeljena ni jedna nagrada budući da se na Natječaj nitko nije prijavio. Svečana dodjela Rektorove nagrade, kao i cjelodnevni program koji prati tu svečanost, održat će se u četvrtak 29. lipnja 2023. u novim zamjenskim prostorima Sveučilišta u Zagrebu, stoji u priopćenju Sveučilišta.

Izdvojeni članak
sveučilište u zagrebu rektorat zgrada

Izašao je natječaj za Rektorovu nagradu: Studenti će opet dobivati novac, osigurano ukupno 15.000 eura

Sveučilište na dodjeli organizira i speed dating poslodavaca i nagrađenih studenata

Tog dana bit će prezentacija najboljih nagrađenih radova iz svakog područja i dodjela Rektorovih nagrada, a nakon toga Sveučilište organizira kratke razgovore za posao, odnosno speed dating u kojima će sudjelovati poslodavci i dobitnici nagrada.

Popis nagrađenih radova kao i imena nagrađenih studenata možete pogledati u dokumentu ispod. Ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab