Pretraga

Predsjednik se sastao sa studentima strojarstva: ‘Ako ostajete raditi u Hrvatskoj, to je sjajna vijest’

A- A+

U središtu pozornosti jučer je bio susret predsjednika Zorana Milanovića s entuzijastičnim studentima koji predstavljaju inovativni projekt pod nazivom ‘FSB Racing Team’. Ovaj tim, kojeg vode studenti s Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, pokrenuo je ambiciozan projekt usmjeren na koncipiranje, razvoj i proizvodnju trkaćeg automobila jednosjeda.

Predsjednik Milanović sa studentima Hrvatske studentske asocijacije strojarskih fakulteta

foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Marko Beljan

Predsjednik Zoran Milanović razgovarao je jučer sa studentima koji vode i predstavljaju prvi hrvatski ‘FSB Racing Team‘, projekt Hrvatske studentske asocijacije strojarskih fakulteta (HSA-SF). Projekt je pokrenut na zagrebačkom Fakultetu strojarstva i brodogradnje, a cilj je projekta koncipiranje, razvoj i proizvodnja trkaćeg automobila jednosjeda.

Na sastanku su, uz predsjednika Zorana Milanovića, bili voditelj tima Filip Čavić, glavni tajnik Matija Lilić te voditelj projekta ‘FSB Racing Teama’ Luka Mihelac. Oni su detaljno predstavili projekt koji uključuje pripremu, marketing i izradu bolida, kao i sudjelovanje na prestižnom natjecanju ‘Formula Student’, gdje se ocjenjuju trkače osobine vozila.

Izdvojeni članak

Izaslanstvo zagrebačkog fakulteta posjetilo predsjednika: Žele da se njihov glas više čuje

Razgovarajući o postignućima projekta, istaknuli su izradu deset bolida koji su dosad sudjelovali na natjecanjima diljem Europe, promovirajući tako cijelo Sveučilište u Zagrebu. Osim toga, razgovarali su s predsjednikom Milanovićem o suvremenim obrazovnim programima na fakultetu, ističući prilagodbu programa trendovima u industriji.

Studenti su naglasili svoju namjeru da nakon završetka studija ostanu u Hrvatskoj te je predsjednik Milanović pozdravio tu odluku, poželjevši im uspjeh u budućim poduhvatima.

– Ako ostajete raditi u Hrvatskoj, to je sjajna vijest, poručio im je predsjednik.