Pretraga

Preminuo ugledni sociolog i profesor: ‘Ostavio je trag na svakome tko je slušao njegova predavanja’

A- A+

Zadarski sociolog i profesor na Sveučilištu u Zadru, Vjeran Katunarić, preminuo je u 75. godini života. Od njega su se, na službenim stranicama Sveučilišta u Zadru, oprostili kolege. Sa sveučilišta su napisali da je studentima bio vrlo drag profesor te da je ostavio traga na svakome tko je imao prilike slušati njegova predavanja, čitati njegove knjige, ali i neformalno s njim razgovarati.

Ilustracija fotografije profesora Vjerana Katunarića i svijeće

Preminuli profesor Vjeran Katunarić | foto: UNIZD/Canva

Djelatnike i studente Sveučilišta u Zadru potresla je vijest da je preminuo bivši profesor sociologije Vjeran Katunarić. Profesor je preminuo u 75. godini života, a Sveučilište se od njega oprostilo dirljivom objavom.

– Nedostaju nam riječi kojima možemo izraziti koliko je dragi profesor ostavio traga na svakome tko je imao priliku slušati njegova predavanja, čitati njegove knjige i tekstove ili neformalno razgovarati o sociologiji, umjetnosti, filozofiji, književnosti, političko-ekonomskim odnosima u svijetu. Njegova erudicija i blagost će nam neizmjerno nedostajati, napisali su sa Sveučilišta.

Iz Hrvatskog sociološkog društva rekli su kako je ovaj profesor ostavio neizbrisiv trag u sociologiji, primarno kroz brojne znanstvene radove u području sociološke teorije, etničkih odnosa, interkulturalizma, roda i kulture.

Za svoj doprinos znanosti nagrađen je brojnim nagradama i priznanjima. Posljednji ispraćaj održat će se na Gradskom groblju u Zadru s početkom u 14.00 sati.