Pretraga

Problem oko ljetnog smještaja u studentskim domovima nastao zbog krive procjene SC-a

A- A+

Među zagrebačkim studentima, koji su se odlučili za ljetni smještaj u domovima, nastala je prava pomutnja. SC je na svojim stranicama u petak objavio kako će svi studenti biti smješteni na Savi. Danas je ponovno promijenjena odluka pa će dio njih sljedećih mjesec i pol dana živjeti u Studentskom naselju Ante Starčević, a ostatak u SN Stjepan Radić.

foto: srednja.hr

Studentski centar je ponovno promijenio odluku pa će, prema trenutnom planu ljetnog smještaja, dio studenata sljedećih mjesec i pol dana spavati na Šari, a ostali će smještaj dobiti na Savi.

Do komplikacija je došlo zbog procjene SC-a da će oko 150 studenata trebati smještaj u domu od 16. srpnja do 31. kolovoza, a ove ih se godine prijavilo 430 pa se u posljednji trenutak smišljala alternativa.

Izdvojeni članak

Studenti se izborili za odgodu: Prihodi preko SC-a za smještaj u domove se neće računati

Zbog naglog porasta potražnje morali smo smisliti alternativu

– Unazad nekoliko godina za ljetni se smještaj prijavljivalo oko 150 ljudi pa smo mi u dugoročnom planu predvidjeli da će tako biti i ove godine. Zbog naglog porasta potražnje morali smo smisliti alternativu. Studente koji ne stanu u Šaru smjestit ćemo u šesti paviljon, koji je iste kategorije kao i SN Ante Starčević, izjavila je pomoćnica ravnatelja SC-a za smještaj Ružica Rajšić.

Osim odluke o alternativnom smještaju koja je donesena tri dana prije selidbe, studenti koji su se odlučili ranije preseliti također su naišli na problem i nisu uspjeli platiti ni dobiti ključeve od svoje nove sobe.

Izdvojeni članak

Obnova studentskih domova: Do Božića u svakoj sobi frižider i wi-fi

Tek nakon prešetavanja studentu priznali da se ljetni smještaj još uvijek ne može platiti

– Kada sam došao jutros na blagajnu u SN Stjepan Radić objasnili su mi kako ne mogu platiti kod njih, jer sam sa ‘Cvjetnog’. Nakon toga odlučio sam u upravi rezervirati sobu. To su mi jedva dopustili, ali nisam mogao dobiti ključ dok ne platim. Kada sam se vratio na Cvjetni htjeli su me ponovno poslati na Savu, a nakon što sam im objasnio da su me od tamo poslali nazad priznali su da sustav još uvijek nema opciju plaćanja ljetnog smještaja, požalio nam se I.N. s Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Student ‘Filozofskog’ odjavio se iz SN Cvjetno naselje, jer je očekivao gužvu pa se nadao da će danas sve brzo riješiti. Planirao je jutros samo uzeti ključ i stvari prebaciti nakon posla, međutim, s tim će morati ipak pričekati i danas se smjestiti kod prijatelja ili rodbine, a u najboljem slučaju prespavat će u staroj sobi ako mu se cimer ne preseli.

– Mi smo u petak dobili nalog da će studenti kod nas na Savi biti tijekom ljeta. Smještaj se još uvijek ne može platiti jer čekamo software za blagajnu, a to će sve biti riješeno poslijepodne, rekao nam je Boženko Ćosić, upravitelj Studentskog naselja Stjepan Radić.