Pretraga

Provala u studentskom domu na Savi: Deset soba zapečaćeno, nadzorna kamera nije radila?

A- A+

Provaljeno je u deset soba petog paviljona studentskog doma Stjepan Radić u Zagrebu. Uprava tog studentskog doma obavijestila je studente da ne mogu ući u sobe jer su ih policijski službenici zapečatili. Student koji živi u petom paviljonu rekao je da je razvaljena vrata zatekao kada se jučer popodne vratio u dom, a tvrdi da je policija nazvana tek jutros.

provala u studentskom domu

Provala u studentskom domu na Savi | foto: srednja.hr, student (privatna arhiva)

Provaljeno je u deset soba petog paviljona zagrebačkog studentskog doma Stjepan Radić. Kako je izvijestio Studentski odbor Save, Uprava tog doma izdala je obavijest o zabrani ulaska u zapečaćene sobe 103, 109, 124, 147, 205, 207, 232, 247, 303 i 345. Riječ je o sobama na tri različita kata.

Student provaljene sobe tvrdi da je zaštitar izjavio da on ni ne bi zvao policiju

Uprava u obavijesti nije napisala o kojem je paviljonu riječ, no iz Studentskog odbora Save napisali su da je u pitanju peti paviljon. U obavijesti Uprava poziva studente da im se jave kada vide ovu obavijest i da u sobe ne ulaze prije nego što pozovu policijske službenike koji su ih zapečatili.

Student koji živi u jednoj od provaljenih soba podijelio je u studentskoj grupi Stjepan Radić na Facebooku videozapis razvaljenih vrata. Rekao je da je takvo stanje zatekao jučer popodne kada se vratio u dom. Tvrdi da se policija nazvala tek danas ujutro te da je zaštitar izjavio da on ni ne bi zvao policiju, ali mu je tako rekla upraviteljica.

Izdvojeni članak
studentski posao

Studentski posao i studentski ugovor: Sve što trebate znati o radu preko SC-a

‘Kamere su se relativno nedavno postavile na sve ulaze paviljona i naravno da baš ta na petom paviljonu ne radi’

– Provaljeno je ko zna kad, a nakon moje prijave da je provaljeno u moju sobu koja je bila oko 17 sati zaštitari su tek oko ponoći prošetali paviljonom i pogledali ostale sobe, ali kad treba u 22 sata tjerati ljude onda se pojave u minuti. Također, kamere su se relativno nedavno postavile na sve ulaze paviljona i naravno da baš ta na petom paviljonu ne radi. Pitanje je što je sa ostalima. Stolar popravlja vrata od jutros tako da će sva vrata biti popravljena, opisao je student.

Da je studente ovakva reakcija zaštitara posebice razljutila pokazuju komentari i objave u grupi ovog doma na Facebooku. Studenti traže kamere i educiranje odgovornih ljudi jer se po hodnicima krađe događaju već posljednja tri mjeseca. Isto tako, brojni su ljuti što je obavijest o provali donesena tek nakon objave razvaljenih vrata u studentskoj grupi. Pitaju se i tko će nadoknaditi ukradene stvari i nepreglednost kamera. O situaciji smo upit poslali Studentskom centru (SC) u Zagrebu i zagrebačkoj policiji, a objavit ćemo ih ako i kada ih dobijemo.

Dopuna teksta, 29. prosinca u 16:17

Zagrebački SC poslao je priopćenje medijima. Rekli su da je do oštećenja vrata i okvira u petom paviljonu došlo sinoć te da je oštećenje primijećeno na deset soba.

– Prema prvim saznanjima nije došlo do provala u studentske sobe te pretpostavljamo da se radi o vandalskom činu. Svi studenti stanari oštećenih soba obaviješteni su osobno od strane uprave studentskog doma o trenutnoj situaciji. Nekoliko njih koji su došli u studentski
dom nisu primijetili da su im stvari otuđene. Studentski centar u Zagrebu u suradnji sa nadležnom policijskom postajom poduzima sve da se otkrije počinitelj, kazali su iz zagrebačkog SC-a.

Zagrebački SC pitali smo i je li istina da je zaštitar kazao da se ne treba zvati policija i je li istina da samo kamera pred petim paviljonom ne radi, no na to nam nisu odgovorili.