Pretraga

Još se traga za onim tko je provalio u sobe na Savi: Situacija je komplicirana

A- A+

Prošlo je mjesec dana od provale u studentske sobe na Savi, no za počiniteljem još se uvijek traga. Potvrdili su nam to iz Policijske uprave zagrebačke uz napomenu da se zna da je netko ušao u sobe, no komplicirano je otkriti tko. Zbog toga izvidi o počinitelju još traju.

Peti paviljon Save | foto: Dominik Smolak

Još uvijek nije otkriveno tko je provalio u sobe studentskog doma Stjepan Radić za blagdane krajem prosinca. Kako su nam potvrdili iz Policijske uprave zagrebačke, zna se da je netko ušao u sobe, no komplicirano je otkriti tko je to učinio.

Zbog toga sama potraga za počiniteljem još traje. Naime, nakon provale doznalo se da upravo ispred petog paviljona, gdje se ona dogodila, nije postavljena nadzorna kamera. Nadzorne kamere nema ni susjedni šesti paviljon. Ostali paviljoni pokriveni su kamerama, s vanjske i unutrašnje strane ulaza, dok hodnici u domovima nemaju kamere. Kako se radilo o blagdanima, iz SC-a su rekli su da je u vrijeme ophodnje nakon provale u petom paviljonu bilo samo sedam stanara.

Izdvojeni članak
zgrada studentskog centra u zagrebu i mirko bošnjak ispred

Pobrojali smo sve skandale u zagrebačkom SC-u u 2023.: Crvi, propala obnova, ‘Bošnjakova mirovina’, bomba

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu nakon provale uputio je pismo ravnatelju Studentskog centra (SC) u kojem su tražili postavljanje nadzornih kamera na sve ulaze, pojačane ophodnje osiguranja i odgovore na druga pitanja o incidentu. Za srednja.hr iz SC-a prvo su tvrdili da studentima ništa nije ukradeno, no potom su promijenili priču i priznali da su ukradene ‘određene stvari‘.

Za naš portal, kao i u odgovoru studentima, iz SC-a kazali su da će kamere ispred petog i šestog paviljona biti postavljene tek nakon njihove obnove čiji se datum još ne zna. Rektor zagrebačkog Sveučilišta Stjepan Lakušić takvu je izjavu zagrebačkog SC-a komentirao kao prvu reakciju. Dodao je da će se o zahtjevima studenata raspravljati na Upravnom vijeću SC-a.