Pretraga

[SC ŠTRAJK] Pao dogovor – Menze rade normalno i počinju kolektivni pregovori

A- A+

Na današnjem sastanku u MZOS-u na kojem su sudjelovali predstavnici sindikata zaposlenika SC-a, sanacijski upravitelj Pejo Pavlović, predstavnici Ministarstva znanosti te ministarstva rada dogovoreno je da do štrajka neće doći jer će se ispuniti početni zahtjev sindikata – Početak kolektivnog pregovaranja.

Foto:srednja.hr

Izdvojeni članak

[SC ŠTRAJK] Sanacijski upravitelj tvrdi da će menze raditi i da je ovo pokušaj spajanja Savske 25 i 66

– Mi tražimo jedno obično civilizacijsko dostignuće- da netko sjedne s nama i da počnu razgovarat, rekao nam je u intervjuu Tomislav Vukoja, predsjednik je Izvršnog odbora Samostalnog sindikata zaposlenika studentskih centara Republike Hrvatske (SSZSCRH).

Naime, problem prema sindikalistima je bio što nisu mogli započeti kolektivne pregovore jer nisu mogli naći osobu s kojom bi pregovarali jer je sanacijski upravitelj Pejo Pavlović tvrdio da nije ovlašten u ime Sveučilišta pregovarati o kolektivnim ugovorima.

– Trebali su se strpiti još šest mjeseci i imali bi pravo pregovarati jer je imam mišljenje od ministarstva rada da kao Sanacijski upravitelj ne mogu pregovarati u ime osnivača koje je Sveučilište, rekao je Sanacijski upravitelj SC-a Pejo Pavlović.

Na sastanku u MZOS-u gdje su se okupile sve zainteresirane strane pao je dogovor da će SC koji je u sanaciji ipak moći pregovarati oko kolektivnih ugovora te da će Sanacijsko vijeće imenovati tim za pregovaranje sa sindikatima najkasnije do 12.6., potvrdila nam je Gordana Zuccon iz MZOS-a.