Pretraga

StudentCuts: Revija studentske kreativnosti Tehničkog veleučilišta u Zagrebu

A- A+

U četvrtak i petak u prostorijama Studentskog centra u Zagrebu održat će se četvrta revija studentske kreativnosti pod nazivom StudentCuts. Manifestaciju organizira Tehničko veleučilište u Zagrebu, a omogućit će studentima da predstave svoje kreativne radove s područja multimedije. Uz ‘natjecateljski’, kreativni dio prisutni će se moći opustiti uz glazbu te na zanimljiv način dobiti edukaciju. Osim toga, u glazbenom dijelu programa publiku će zabavljati bend Gretta i neponovljivi Laka, što samo po sebi, već nudi i više nego dobar razlog za dolazak.

Foto: StudentCuts

Ovaj četvrtak i petak Studentski centar prštit će od studentske kreativnosti. Naime, Tehničko veleučilište u Zagrebu organizirat će četvrtu po redu reviju kreativnosti pod nazivom StudentCuts. Ovu simpatičnu manifestaciju uvelike organiziraju studenti, dok im profesori stoje na raspolaganju kao mentori, uz glavni moto StudentCutsa ‘od studenata za studente’.

Izdvojeni članak

Asistent s TVZ-a imao problema s elektrotehnikom pa pokrenuo video kanal na kojem ju poučava

Za sve je ‘kriv’ Erasmus

Iz organizacije nam kažu da se za početke nastajanja ove manifestacije potrebno vratiti četiri godine unatrag, u čemu je provedba Erasmus programa također odigrala važnu ulogu. 

– Tehničko veleučilište u Zagrebu već godinama provodi Erasmus program razmjene studenata i osoblja, u sklopu kojeg baš kao i studenti i profesori mogu realizirati gostovanje na inozemnom sveučilištu. Upravo to je napravio Ivan Rajković. Tada asistent, danas predavač na TVZ-u prije četiri je godine, u sklopu Erasmusa, gostovao na Sveučilištu u Mariboru gdje je sudjelovao na slovenskom studentskom festivalu pod nazivom StudentCuts. Zadovoljan viđenim, došao je na ideju da nešto slično organizira i TVZ te je u neformalnom druženju uz kavu svoju ideju predložio kolegama. Kolege su se složile kako se radi o sjajnoj ideji. S istim se složila i dekanica TVZ-a prof. dr.sc Slavica Ćosović Bajić, kao i Sveučilište u Mariboru i tako je krenulo, navode nam iz organizacije.

Izdvojeni članak

Politehnika 2025: TVZ predstavio 10 novih studijskih programa kroz projekt vrijedan 3 milijuna kuna

Uoči ovogodišnjeg StudentCutsa održana su tri ‘warm-up’ tuluma, a na ovom jubilarnom nastupat će pjevač Laka i bend Gretta 

Ovaj projekt je u početku bio zamišljen kao festival, no u međuvremenu se razvio u pravu edukativnu, kreativnu reviju. O tome da nije samo zabavnoga karaktera govori i činjenica da je uvelike pridonio razvitku Multimedijalnog centra TVZ-a. Tako su kroz godine pokrenuti novi kolegiji kao što su Digitalna animacija, Digitalna televizija i Produkcija, a StudentCuts je usto donio i suradnju s Grafičkim fakultetom u Zagrebu, Sveučilištem Sjever i Likovnom akademijom. 

U sklopu ovogodišnjeg StudentCutsa, održana su tri ‘warm-up’ tuluma, po jedan na svakoj lokaciji gdje TVZ ima određeni dio predavanja i ureda. Tako su se do sada studenti mogli podružiti s profesorima i kolegama na VrbiCutsu, VoltiCutsu i GradiCutsu. 

Osim važnog edukativnog elementa i predstavljanja svojih kreativnih radova, jedna stvar koja će oko ove manifestacije oduševiti studente jest i osebujan glazbeni program.
Ove će godine tako nastupati bend Gretta i popularni bosansko-hercegovački pjevač Laka, koji je najpoznatiji po svojemu nastupu na Euroviziji 2007. u Beogradu s pjesmom ‘Pokušaj’. 

Ulaznice za ovaj događaj su besplatne, a mogu se preuzeti na internetskom sustavu ulaznica Entrio.

Foto: StudentCuts