Pretraga

Studente po povratku u dom dočekalo simpatično pismo: ‘Bit će veselja, suza, tulumarenja…’

A- A+

Svatko tko je tijekom studiranja živio u studentskom domu zna da ćete, osim svojih vršnjaka studenata, ondje steći i pomalo neuobičajene prijatelje. To su zaposlenici koji brinu o urednosti doma, spremačice i spremači, koje ćete susretati gotovo svako jutro prije odlaska na faks, kratko s njima popričati, podijeliti ono što vas muči ili vas je dan ranije obradovalo. Da se neki od njih zaista vesele i povratku studenata, pokazuje pismo koje su spremačice riječkog Studentskog naselja Trsat napisale studentima.

Pismo, voće i cvijeće na stolu

U SN Trsat u Rijeci studente je dočekalo simpatično pismo | Foto: SC Rijeka

Prije dva tjedna na većini je sveučilišta i službeno započela nova akademska godina. To bi značilo da su se, osim u klupe učionica, studenti vratili i u studentske domove. A da bi ondje sve funkcioniralo kako treba, brine se niz zaposlenika, među ostalim i spremačice.

Spremačice zaposlene u Studentskom naselju Trsat početkom nove akademske godine studentima su napisale simpatično pismo.

– Dragi naši studenti, što ‘stari’, što brucoši. Sretni smo što ste se vratili da se opet družimo i prebrodimo novu akademsku godinu. Bit će veselja, suza, tulumarenja, veselih i loših dana, ali mi se veselimo ako smo tu uz vas, a (nadam se i vi uz nas) i što kažu u našoj Rijeci: ‘Krepat, ma ne molat’ (u prijevodu: ‘Umrijeti, ali ne odustati’, op.a.). Bitno je zajedništvo, poštovanje, zagrljaj, a i najobičniji ‘dobar dan’. Mi vas sve volimo, uživajte u studentskom životu i ne zaboravite na riječ ‘dobrota’, ona otvara sva vrata u životu!, stoji, među ostalim, u pismo kojeg potpisuju djelatnice smještaja Tatjana, Sanja, Borka, Snježana i Neža te osoblje recepcije.

Osim pisma, studentima su pripremile i mali znak pažnje – voće i cvijeće, objavio je Studentski centar Rijeka na svom Facebooku.