Pretraga

Studentska Klapa Balinjera ima prvi samostalni koncert: Znate li što njihov naziv uopće znači?

A- A+

Studentska klapa Balinjera Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu ovog će tjedna održati svoj prvi samostalni koncert u prostorijama fakulteta. Klapa se službeno okupila početkom 2021. godine, a od tada su imali velik broj nastupa na faksu, ali i na drugim manifestacijama i događajima gdje su bili gosti. Sada će samo za svoju publiku pjevati od tradicionalnih klapskih pjesama pa sve do modernih i zabavnih obrada.

studentska klapa balinjera

Foto: Klapa Balinjera, promo

Balinjera je naziv za kuglični ležaj, stoga je bilo logično da se studentska klapa Fakulteta strojarstva i brodogradnje nazove upravo tako – Klapa Balinjera. Organizirali su se početkom 2021. godine pod vodstvom umjetničkog voditelja Damira Šumečkog, a sada organiziraju svoj prvi samostalni koncert.

– Kroz par mjeseci i nakon desetak naučenih pjesama, naša Klapa je krenula s prvim javnim nastupima. Do kraja 2021. imali smo ih čak pet i to pred velikim auditorijima i značajnim uzvanicima. Prvi nastup bio je na tradicionalnoj FSB-ovoj veslačkoj Regati na Jarunu, a već drugi na svečanoj sjednici povodom Dana Fakulteta na kojoj su naši dečki nastupili pred predsjednikom Republike Hrvatske, državnim tajnikom za obrazovanje, gradonačelnikom Zagreba i rektorom Sveučilišta, rekli su studenti iz Klape Balinjera.

Prošle godine studentska klapa je također imala velik broj nastupa, kako na fakultetskim događanjima, tako su pjevali i u različitim dijelovima Hrvatske, kao i u hotelima i kazalištima.

– Danas klapa okuplja desetak pjevača, većinom studente, alumnije i asistente matičnog Fakulteta i vlada bogatim glazbenim repertoarom od tradicionalnih klapskih pjesama pa sve do modernih i zabavnih obrada, poručili su iz Klape Balinjera čiji prvi solo nastup možete vidjeti ovog petka, 3. ožujka u 19 sati, A dvorana na FSB-u.