Studentski centri će se mailovima upozoravati na sumnjive tvrtke

Sve je više poduzeća koja se registriraju u Studentske centre diljem Hrvatske te iskorištavaju rad studenata koji uplatu čekaju po nekoliko mjeseci, ili je uopće ne dočekaju. Ravnatelj SC-a u Varaždinu Nenad Milijas nam je rekao kako su ravnatelji svih studentskih centara odlučili sastaviti listu mailova preko kojih će jedni druge upozoravati na sumnjive tvrtke. Na taj će način biti onemogućena registracija u drugim gradovima.

Nakon razotkrivanja tvrtke Montmontaža koja duguje studentima isplate u iznosu od 200 tisuća kuna, saznali smo kako su studentski centri iz cijele Hrvatske odlučili stati na kraj sumnjivim tvrtkama koje su kod njih registrirane, a ne plaćaju ili na bilo koji drugi način oštećuju studente koji su njihovi zaposlenici.

Tvrtke diljem Hrvatske varaju i iskorištavaju studente


Nakon kraćeg lutanja u traženju adekvatne osobe koja bi nam mogla dati relevantnu informaciju došli smo do ravnatelja varaždinskog SC-a Nenada Milijasa koji nam je potvrdio kako se poduzimaju određeni koraci kako bi se tvrtkama poput Montmontaže stalo na kraj.

– Sastavili smo listu mailova svih studentskih centara preko kojih ćemo jedni druge upozoravati na sumnjive tvrtke, kako se ne bi mogle registrirati u drugim gradovima. Prije smo to obavljali telefonski, a s tim krećemo za nekoliko dana jer čekamo još neke centre da pošalju svoje mailove, ljubazno nam je odgovorio Milijas.

Potvrdio je također kako su do sad su imali dosta pritužbi na pojedine tvrtke. Ipak iako se spominjalo uvođenje posebnih tijela koja bi sastavljala crne liste Milijaš nam je opovrgnuo tu informaciju te dodao kako će jedina inovacija biti to da se telefonska upozorenja zamjenjuju elektroničkom poštom.

Odgovori