Pretraga

Studentski izbori u Splitu su sljedeći tjedan, ali već se zna tko će pobijediti

A- A+

Izbori za Studentski zbor Sveučilišta u Splitu održat će se sljedećeg ponedjeljka, 30. rujna od 8 do 20 sati i to na dva biračka mjesta: u Sveučilišnoj knjižnici Split i Hostelu Spinut. Na izborima su se pokušale kandidirati dvije liste, ali samo jednoj je to pošlo za rukom, pa će studenti u Splitu na izborima ustvari imati jednu jedinu mogućnost za glasanje, a budući da konkurencije nema, kandidati s ove liste u novoj akademskoj godini predstavljat će studente Sveučilišta u Splitu.

Sveučilište u Splitu|foto: srednja.hr

Na dan izbora za Studentski zbor Sveučilišta u Splitu, studenti glasaju za listu s kandidatima s različitih fakulteta koji će biti njihovi predstavnici u naredne dvije akademske godine. Ovog će puta studentima na glasačkom listiću biti ponuđena samo jedna kandidacijska lista: SOS – Sasvim obični studenti, što znači da studenti koji izađu na izbore ustvari neće imati drugog izbora, osim možda prekrižiti listić koji će se potom poništiti.

Izdvojeni članak

KOMENTAR Studentski izbori iliti koga boli ona stvar

Istoimena lista pobijedila je i na prethodnim izborima za Studentski zbor Sveučilišta u Splitu 2017. godine kada je nositelj te liste bio Petar Ramljak. Ove godine nositelj liste SOS je Mario Sesar s Kemijsko-tehnološkog fakulteta, a velika većina kandidata su nova imena koja nisu u sazivu trenutnog Zbora. Sve kandidate s liste možete pronaći u dokumentu na kraju teksta.

Uz listu SOS, na studentskim izborima pokušala se kandidirati još jedna lista: Kandidacijska lista Bruna Stričevića, čiji nositelj je Josip Milić. Međutim, Izborno povjerenstvo nije prihvatilo ovu listu zbog djelomično nepotpune i djelomično nevaljane dokumentacije. Odluku također možete vidjeti na kraju ovog teksta.

Na studentskim izborima pravo glasa imaju svi studenti Sveučilišta, a glasanje će se 30. rujna održati u Sveučilišnoj knjižnici Split i Hostelu Spinut od 8 do 20 sati.

Zanimljivo, iako su aktivni na Facebooku, Studentski zbor Sveučilišta u Splitu na njemu još nije objavio da se izbori uopće održavaju, a sada kada je pobjeda jedinoj listi zagarantirana – ni ne moraju. Prošlog puta na ove je izbore izašlo samo 60 studenata Sveučilišta u Splitu od ukupno njih 18.734 što pokazuje veliku nezainteresiranost studenata i činjenicu da im Zbor ustvari i ne znači puno u studentskom životu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [68.44 KB]

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [137.44 KB]