Pretraga

Studentski standard: Ponovno ocjenjujemo zagrebačke menze i kvalitetu hrane u njima

A- A+

Nakon što smo prošle godine pokrenuli projekt ocjenjivanja zagrebačkih menzi, ove jeseni smo odlučili nastaviti s njim. Uzevši u obzir sugestije čitatelja, unaprijedili smo sustav rangiranja kako bi bio vjerodostojniji i precizniji. Prošle godine najbolje ocjenjena menza u Zagrebu je bila ona u borongajskom Kampusu.

Baveći se razinom studentskog standarda od listopada do prosinca prošle godine započeli smo projekt ‘Što studenti jedu’ tijekom kojeg smo ocjenjivali zagrebačke menze. Ove sezone smo odlučili ponoviti istraživanje te sustav ocjenjivanja nadopuniti nekim novim stavkama. Naime, dobivali smo kritike i sugestije od čitatelja te smo neke od njih usvojili kako bi naši rezultati bili vjerodostojniji.

Prošle godine smo menze rangirali po pet kriterija od kojih su kvaliteta hrane, ambijent, gužva i čistoća nosili maksimalno 10 bodova, a dodaci su svakom restoranu mogli donijeti najviše tri boda.

Izdvojeni članak

Menze zagrebačke ili što studenti jedu: Kampus Borongaj

Novosti u ocjenjivanju

Uz te kategorije koje ćemo zadržati, ove godine ćemo nadopuniti tablicu s po dvije ocjene sasvim slučajno odabranih studenata na licu mjesta. Svatko od njih će menzu ocijeniti s maksimalno deset bodova što će se pribrojiti ukupnom zbroju.

Ovim potezom smo željeli u što većoj mjeri anulirat subjektivan dojam redakcijskih ocjenjivača te dati glas studentima. Osim toga, glas studenata će se čuti i na samom kraju akcije kada će pred objavu konačnih rezultata imati priliku na portalu u anketi rangirati menze od najbolje do najlošije što će pojedinim restoranima nositi bodove od 1 do 17 (najbolje ocijenjen će dobiti 17 bodova). Ove će godine teoretski biti moguće skupiti 80 poena.

Borongaj dominantan prošle godine

Valja napomenuti kako je prošle godine prvo mjesto zauzela menza u borongajskom Kampusu zaradivši ukupno 36 od moguća 43 boda. Iznenađujuće, na drugom i trećem mjestu su se našli Superfaks (PBF i RGNF) te Medicina ostavivši iza sebe favorizirani restoran Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Na drugom kraju tabele se našao Odeon (Arhitektura i Građevina) s dvostruko manjom ocjenom od prvoplasiranog Borongaja. Spomenuta je menza zauzela najslabiju poziciju zbog depresivnog ambijenta, gužvi, slabe čistoće i loše hrane.

Osim studenata Arhitekture i Građevine najlošiju hranu su jeli, sudeći prema našem testiranju, stanari doma na Lašćini.

Izdvojeni članak

Menze zagrebačke ili što studenti jedu: Superfaks

Ipak možda najveće razočarenje prošlogodišnjeg istraživanja je bila menza na najvećem fakultetu u Hrvatskoj, zagrebačkoj Ekonomiji, koja je zauzela slabo 12. mjesto.

Nova sezona počinje s Ekonomijom

Nedavno su cijene hrane u studentskim restoranima znatno porasle, no ministarstvo je obećalo bolju kvalitetu iste. Želeći nastaviti tradiciju, ali i provjeriti jesu li se napravili pozitivni pomaci i ove ćemo godine pohoditi sve zagrebačke menze.

Prva na redu je menza Ekonomskog fakulteta koju ćemo predstaviti u subotu poslijepodne.

Pročitajte prošlogodišnje recenzije svih menzi u Zagrebu