Pretraga

Svaki četvrti student zaposli se tijekom studija: Jedan od razloga zašto maturanti biraju baš ovo visoko učilište

A- A+

Visokih učilišta u Hrvatskoj ima mnogo, no znatno je manje onih koji se ističu u moru studijskih programa. Među iznimkama je i Edward Bernays University College koji se ističe svojim konceptom obrazovanja u 360 stupnjeva na studiju komunikacija, ali i visokom stopom zapošljivosti po završetku studija koja iznosi gotovo 90 posto.

Bernays

Studenti imaju priliku učiti iz prve ruke od stručnjaka i vodećih znanstvenika iz područja odnosa s javnošću, marketinga i medija | Foto : Visoko učilište Edward Bernays

Maturanti koji odaberu studij komunikacija i odluče se pridružiti najboljoj ekipi, već od prvog semestra očekuje učenje iz prve ruke stručnjaka i vodećih znanstvenika iz područja odnosa s javnošću, marketinga i medija. Znanja koja stječu tijekom studija, studenti nadograđuju praktikumima na kojima već tijekom studija, a prije odlaska na stručnu praksu u partnerske organizacije, stječu praktične vještine i znanja struke.

Studenti Bernaysa tako bivaju spremni za stručnu praksu i doživljaje prvih koraka na tržištu rada, koje dobivaju na stručnim praksama, prvenstveno u medijskim redakcijama, a zatim i na praksi u PR, marketinškim ili digitalnim agencijama u kojima unaprjeđuju svoje kreativne i analitičke kompetencije te komunikacijske vještine stečene na studiju na Bernaysu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Bernays (@bernays_uc)

Priprema za rad u dinamičnoj i popularnoj industriju

Komunikacijski menadžment, odnosi s javnošću i mediji rijetka su područja u kojima potreba za educiranim stručnjacima raste svakim danom. Komunikacijski izazovi s kojima se organizacije suočavaju su sve složeniji i ne ovise o veličini ili djelatnosti kojom se pojedina organizacija bavi, što nam pokazuje i još uvijek aktualna pandemija. Upravo zbog toga, maturanti odabiru kvalitetan studij koji će ih osposobiti za sve poslovne izazove koji ih čekaju kao mlade PR stručnjake.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Bernays (@bernays_uc)

Ne čudi da je jedan od najčešćih razloga upisa na Bernaysove studije komunikacija upravo taj što se studente od prvoga dana priprema za tržište rada. Pripremaju se za izazovnu komunikacijsku i kreativnu industriju slušajući i učeći iz prve ruke tima predavača koji čini najistaknutije osobe iz struke i akademskog svijeta. Bernays je kao visoko učilište poznat i po jedinstvenom konceptu polaganja kolegija prema sustavu ishoda učenja i kolegija praktikuma.

Jedna od prednosti polaganja kolegija prema sustavu ishoda učenja je ta što poslodavcima daju uvid u kompetencije, vještine, znanja i stečena iskustva kojima su studenti ovladali te svojevrsnu garanciju mogućnosti njihove primjene u praksi. Praktikumi predstavljaju novinu u kurikulumu Bernaysa od ove akademske godine, a stavljaju snažan naglasak na umrežavanje i jačanje temeljnih praktičnih znanja direktno primjenjivih u realnom poslovnom sektoru.

Menadžerske vještine stječu se već na diplomskom studiju

Studenti diplomskog studija Upravljanje odnosima s javnošću svoja praktična znanja iskustva također stječu na nastavi i modernom programu Upravljanja odnosima s javnošću, a potom svoje profesionalne kompetencije nadograđuju u marketinškim, PR i digitalnim agencijama, korporativnim komunikacijama, službama za odnose s javnošću političkih stranaka i neprofitnih organizacija te različitih institucija.

Za vrijeme diplomskog studija studenti savladavaju naprednu razinu strateške komunikacije, upoznaju se sa specifičnostima odnosa s medijima, uče o kvalitetnim odnosima s dionicima i javnosti te, u konačnici, razvijaju svoje komunikacijske vještine na menadžerskoj razini.

Stopa zapošljivosti s kojom si daleko od burze

Upravo kod poslodavaca iz široke mreže Bernaysovih partnera nerijetko studente čeka i prvo zaposlenje, a to je najčešće već za vrijeme studija. Svaki četvrti student Bernaysa dobije posao već tijekom studija, osobito nakon odrađene stručne prakse u jednoj od 110 partnerskih institucija. Bernays se može pohvaliti i visokom zapošljivošću svojih studenata što dokazuje podatak od 88% studenata koji se zaposle u roku tri mjeseca od završetka fakulteta.

Više informacija o preddiplomskom i diplomskom studiju komunikacija saznaj na najboljaodluka.hr i prijavi se na razgovor pomoću obrasca ili odmah Bernaysov studij postavi kao svoj prvi izbor na web stranici Postani student. Neka upis na Bernays bude tvoja najbolja odluka!