Pretraga

Sve za prolaz: Student si je kirurški ugradio Bluetooth uređaj u uho kako bi varao na ispitu

A- A+

Studentu medicine iz Indije ovo je bio posljednji pokušaj da položi ispit nakon 11 godina studiranja. Kako bi si to osigurao, odlučio je varati, ali ne običnim šalabahterom. Otišao je korak dalje i dao si je kirurški ugraditi Bluetooth uređaj u uho. No, plan mu nije uspio i uhvaćen je s još jednim studentom za kojeg se sumnja da je na isti način pokušao varati na ispitu.

Foto: Unsplash

Nakon 11 godina studiranja, student medicine iz Indije polagao je ispit na posljednjem roku nakon što ga je više puta pao. Kako bi si ‘pomogao’, odlučio je varati, prenosi The Independent. No, ne na klasičan način pisanjem šalabahtera, već je odlučio kirurški ugraditi Bluetooth u uho. Ipak, nije uspio u svom naumu.

– Polagao je ispit iz opće medicine u ponedjeljak s još 13 drugih studenata kad je sveučilišna ekipa Sveučilišta Devi Ahilya Bai došla na iznenadnu provjeru i zatekli su jednog studenta s mobilnim telefonom, a drugog s nekim Bluetooth uređajem. Uređaju su im oduzeti, kao i ispiti, ali su dobili nova ispitna pitanja, rekao je doktor Dixit za The Independent.

Izdvojeni članak
ispit

Ovo bi se teško dogodilo u Hrvatskoj: Studentica se predala policiji zbog varanja na ispitu

Studenti su ispitani od strane fakulteta te je jedan od njih priznao kako mu je kirurg ugradio Bluetooth uređaj u boji kože u uho, dok je drugi tvrdio da je njegov mikro Bluetooth uređaj samo umetnut i da se može izvaditi iglom, navodi The Independent.

Studenti su morali sve uređaje predati nadležnim osobama na fakultetu, a sveučilište je pokrenulo internu istragu nakon koje će se odlučiti treba li se u ovaj slučaj umiješati i policija.