Pretraga

‘Svi rektorovi ljudi’: Splitski rektor naknadno izabrao još jednog suradnika, sad ih ima šest

Splitski rektor Dragan Ljutić naknadno je izabrao još jednog suradnika i sad ih ima ukupno šest. Boris Maleš novi je prorektor za strateško planiranje i upravljanje. Prorektorska mu funkcija nije strana budući da je od 2014. do 2017. kao suradnik rektora Šimuna Anđelinovića bio prorektor za studente, studentski standard i studentski sport.

dragan ljutić

Splitski rektor Dragan Ljutić na predstavljanju kandidature Zorana Đogaša, HDZ-ovog čovjeka koji se utrkivao za gradonačelničku poziciju u Splitu
Foto: HDZ Split

Sveučilište u Splitu dobilo je još jednog prorektora. Svog šestog po redu suradnika rektor Dragan Ljutić izabrao je naknadno, a na zadnjoj sjednici njegov su izbor potvrdili i splitski senatori. Boris Maleš bit će novi prorektor za strateško planiranje i upravljanje.

Izdvojeni članak
dragan ljutić i andrej plenković

Splitsko sveučilište proslavilo je svoj dan: Hvale se dolaskom premijera i još desetak HDZ-ovaca, usred kampanje

Maleš je već bio prorektor, i to za studente

Maleš je inače redoviti profesor u trajnom zvanju na splitskom Kineziološkom fakultetu, a prorektorska mu funkcija na Sveučilištu u Splitu nije ni najmanje nepoznata. Od 2014. do 2017., u dijelu mandata rektora Šimuna Anđelinovića, profesor Boris Maleš bio je prorektor za studente, studentski standard i studentski sport, no prije isteka mandata s te je funkcije otišao.

Sada se ponovno vraća u rektorat i imat će potpuno drugačiji portfelj. Imat će i nešto poznatije kolege. Rektor splitskog sveučilišta već je ranije, uz blagoslov senatora, imenovao petero prorektora. Jedan od njih, prorektor za međunarodnu suradnju i suradnju s lokalnom zajednicom je Zoran Đogaš, bivši kandidat HDZ-a za gradonačelnika Splita.

Još se proljetos šuškalo da bi Đogaš, u slučaju poraza na splitskim izborima, za utješnu nagradu mogao dobiti prorektorsku poziciju. To se i dogodilo. Na izborima ga je brutalno porazio Ivica Puljak, aktualni gradonačelnik, pa je Đogaš postao prorektor. O tome smo prvi pisali još u srpnju.


SVI REKTOROVI LJUDI

Boris Maleš prorektor je za strateško planiranje i upravljanje, Zoran Đogaš prorektor je za međunarodnu suradnju i suradnju s lokalnom zajednicom, Bosiljka Britvić Vetma prorektorica je za pravna pitanja, Igor Jerković novi je prorektor za znanost i kvalitetu, Nikša Jajac postao je prorektor za infrastrukturu, a Nikola Koceić-Bilan prorektor za studente, nastavu i poslovanje.


Rektor inače dosta blizak HDZ-u

U listopadu smo, kad je konačno i izabran za prorektora, kratko komunicirali sa Zoranom Đogašem. U odgovoru za srednja.hr dosta uvrijeđeno se pitao zašto njegovo imenovanje povezujemo s politikom. Podsjetimo, bio je kandidat HDZ-a na izborima za Split prije nepunih šest mjeseci. I splitski rektor Dragan Ljutić negirao je da imenovanja prorektora ima ikakve veze s politikom.

Izdvojeni članak
zoran đogaš

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika postao prorektor: ‘Čemu vaše čuđenje i povezivanje s politikom?!’

Rektor Ljutić, inače, dosta je blizak HDZ-u. Dok je Đogaš predstavljao kandidaturu kao HDZ-ov kandidat za splitskog gradonačelnika, Ljutić se sjedio u publici i pozorno pratio. Na proslavi Dana splitskog sveučilišta rektor se naslikavao s premijerom, a jednom je prilikom, još kad je ovaj postao predsjednik Vlade, istaknuo da se ‘ponosi Andrejem’ i da smo dobili najboljeg premijera.

Sveučilište u Splitu sada tako broji ukupno šest prorektora. Hoće li se nešto dogoditi u narednim tjednima, hoće li pasti nekakve nove odluke i dogovori i hoćemo li, sukladno, svjedočiti imenovanju i sedmog po redu splitskog prorektora – ostaje za vidjeti.