Pretraga

Urnebesno! Prorektor Šimpraga ispričao vic godine dok je pokušavao objasniti zašto uprava Sveučilišta ne voli Srednja.hr

A- A+

Na današnjoj konferenciji za medije nakon sjednice Senata na kojoj su kandidati za rektora predstavljali svoje programe, mnogobrojnim medijima obratio se prorektor Sveučilišta Miljenko Šimpraga. Njemu je pripala čast da nezadovoljnim medijima objasni zašto nisu mogli prisustvovati sjednici iako je 17 redakcija tijekom jučerašnjeg dana uputilo apel s takvim zahtjevom. Kako uprava Sveučilišta s nama ne komunicira preko godinu i pol, iskoristili smo priliku i upitali Šimpragu zašto je tome tako. Njegov odgovor izazvao je salve smijeha naših kolega novinara.

Prorektor Sveučilišta u Zagrebu Miljenko Šimpraga | Foto: Srednja.hr

Miljenko Šimpraga, prorektor Sveučilišta u Zagrebu za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije, danas se obratio brojnim nezadovoljnim novinarima nakon što je sjednica Senata, na kojoj su kandidati za rektora predstavljali svoje programe, ostala zatvorena za širu javnost.

Šimpragu je dopalo da medijima objasni zašto im uprava Sveučilišta nije dopustila ulazak na sjednicu Senata. Kako je rekao, odlučili su se za konferenciju za medije nakon Senata, i kako je dodao, o tome su tijekom jučerašnjeg dana obavijestili redakcije.

Izdvojeni članak

Izbori za rektora: Novinari 16 redakcija zatražili od Damira Borasa da medijima omogući praćenje izbora

Međutim, Srednja.hr jučer nije primila službeni poziv na konferenciju za medije, već su nam ga solidarno proslijedili kolege novinari. Ovime se nastavila medijska blokada Sveučilišta prema našem portalu, koja traje više od godinu i pol dana. Zato smo prorektora Šimpragu upitali zašto nismo primili poziv na konferenciju za medije i zašto uprava Sveučilišta s nama ne komunicira i ne odgovara na naše upite.

– Pa ne znam, evo, možda ste slučajno ispali s liste, rekao je Šimpraga čime je izazvao glasan smijeh okupljenih kolega novinara, koji su upoznati s našom situacijom medijske blokade. Dodao je kako mu je ovo prvo saznanje o tome da uprava Sveučilišta ne odgovara na naše upite.

Na kraju je rekao da će sve provjeriti te obećao da će nas staviti na listu.

Odgovor prorektora Šimprage u cijelosti možete pogledati u videu: