Pretraga

Glavni studentski predstavnik otkrio jesu li on i kolege zadovoljni izborom rektora Lakušića

A- A+

Studentski predstavnici imaju povjerenja u novoizabranog rektora Stjepana Lakušića, ali ipak očekuju promjenu od načina na koji je sustavom upravljao još uvijek aktualni rektor Damir Boras. Mišljenje je to studentskih predstavnika ako je vjerovati glavnome od njih, predsjedniku Studentskog zbora Ivanu Pavlu Borasu s kojim smo razgovarali dan nakon izborne sjednice Senata.

Ivan-Pavao Boras, Bruna Bandula, Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu

Foto: Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu | Bruna Bandula, zamjenica predsjednika Studentskog zbora | Ivan-Pavao Boras, predsjednik Studentskog zbora

Novi rektor zagrebačkog sveučilišta je Stjepan Lakušić. U drugom je krugu glasovanja na izbornoj sjednici Senata pobijedio protukandidatkinju Mirjanu Hruškar. Povodom njegovog izbora pitali smo glavnog studentskog predstavnika Ivana Pavla Borasa da nam otkrije dojmove.

‘Imamo povjerenja u njega’

Konkretno, pitali smo ga da nam kaže kako dišu studentski predstavnici kojih je, ponovimo, u Senatu dvanaestoro biralo na izborima za rektora i jesu li zadovoljni izborom za rektora. Teško je, kaže nam Boras, išta reći dok novi rektor nije došao na vlast, ali Program izgleda obećavajuće i studenti imaju povjerenje u Lakušića.

– Bit ćemo zadovoljni ako se bude pridržavao programa rada i odgovora koje nam je dao na naša pitanja prije izbora, ali to će vrijeme pokazati. Smatram da kolege dijele isto mišljenje, ali i velika očekivanja od nove uprave i čitavog Sveučilišta, a ne samo od rektora, kazao nam je glavni studentski predstavnik.

Na naše pitanje očekuju li promjene u načinu vođenja zagrebačkog sveučilišta, Ivan Pavao Boras kaže – naravno.

– Smatram da se iz svih prijašnjih izjava dalo iščitati da problemi postoje, a neke ste i sami spominjali. Očekujem da će Sveučilište okrenuti novi list po nekim pitanjima, te uz pomoć studenata gradit nove poveznice unutar Sveučilišta i šire, zaključuje.

Što očekuju od novog rektora?

Dvanaestoro studentskih predstavnika već smo, podsjetimo, uoči izborne sjednice Senata poslali nekoliko pitanja o tome što očekuju od izbora za rektora ili rektoricu zagrebačkog sveučilišta. Tada smo ih, među ostalim, pitali i koji konkretan potez očekuju od novoga rektora kada stupi na dužnost početkom iduće akademske godine.

– Nadam se kako će se napokon promijeniti pravilnik o studiranju, odnosno da će se napokon izjednačiti uvjeti studiranja na Sveučilištu. Da je vrijeme da Sveučilište dobije svoju sportsku dvoranu, mislim da ni ne trebam spominjati. Nadam se kako će Sveučilište napokon krenuti naprijed i ostaviti neke stvari iza sebe, odgovorio nam je tada glavni studentski predstavnik Boras.

Uz njega, odgovore je na naša pitanja poslalo još devetero studenata i studentica koji sjede u Senatu, a što oni točno očekuju od novoga rektora pročitajte ovdje.


Pročitajte naše zadnje tekstove o izborima za rektora:

[VIDEO] Pogledajte govor novog rektora Lakušića: Odgovorio je i na naša škakljiva pitanja

Stjepan Lakušić novi je rektor zagrebačkoga sveučilišta: U drugom krugu pobijedio je jedinu protukandidatkinju

Pratili smo izbore za rektora iz minute u minutu: Pogledajte što se sve danas događalo

Prije četiri godine Sveučilište je moglo bolje, a nije: Neće ni sada biti drugačije