Pretraga

Veleposlanstvo Kine doniralo znanstvenu opremu zagrebačkom fakultetu: Koristit će je svi zaposlenici

A- A+

Veleposlanstvo Narodne Republike Kine u Hrvatskoj doniralo je zagrebačkom Kineziološkom fakultetu znanstvenu opremu za potrebe rada, unaprjeđenja nastave i novih znanstvenih postignuća. Dekan Kineziološkog Mario Baić zahvalio je na dugogodišnjoj suradnji s veleposlanstvom koje postoji od 2010. godine. Oprema će biti dostupna svim zaposlenicima fakulteta.

veleposlanstvo kine

Donacija | foto: Sveučilište u Zagrebu

Veleposlanik Narodne Republike Kine u Hrvatskoj krajem je ožujka Kineziološkom fakultetu u Zagrebu doniralo znanstvenu opremu za potrebe rada, unaprjeđenja nastave i posebice ostvarivanja novih znanstvenih postignuća. Zbog toga su veleposlanik Qi Qianjin i dekan Kineziološkog Mario Baić potpisali sporazum o donaciji.

Izdvojeni članak
jedina rektorica zagreb

Sveučilište u Zagrebu u 150 godina imalo je samo jednu rektoricu: Njezin faks prisjetio se izbora

Baić je u posjeti kineskog veleposlanstva zahvalio na donaciji i dugogodišnjoj suradnji koja postoji od 2010. godine. Izrazio je želju za nastavkom uspješne suradnje u znanstvenom i sportskom području. Donirana oprema bit će na raspolaganju svima zaposlenicima fakulteta kako bi se razvijala znanstveni radovi i održavala nastava u sklopu postojećih znanstvenih laboratorija.  Rektor Sveučilišta u Zagrebu Stjepan Lakušić pak je uz zahvalu dodao da je zagrebačko sveučilište proglašeno najuspješnijim sportskim sveučilištem u Europi.