Pretraga

Veleučilište objavilo: ‘Prvi u Hrvatskoj uvodimo plaćanje školarina u kriptovalutama’

A- A+

Veleučilište u Bjelovaru prva je domaća visokoobrazovna institucija koja će svojim studentima omogućiti da svoju školarinu plate u – kriptovalutama.

kriptovalute bitcoin

Foto: Unsplash; CardMapr.nl

“Veleučilište u Bjelovaru neprestano prati trendove i spremno drži korak uz sve što budućnost nosi! Ponosni smo što našim studentima pružamo novu mogućnost – plaćanje školarine u kriptovalutama”, objavilo je danas Veleučilište u Bjelovaru.

Tvrtka će procesuirati kriptovalute

Uslugu procesiranja kriptovalute prilikom plaćanja školarina Veleučilište u Bjelovaru vršit će u suradnji s tvrtkom Electrocoin d.o.o. Procesiranje, pojašnjavaju s Veleučilišta, znači konverziju kriptovalute u kune prema tečaju koji vrijedi u trenutku izvršenja usluge.

Procesuiranje kriptovalute, odnosno njena konverzija u hrvatske kune odvijat će se putem platforme za procesiranje plaćanja u kriptovalutama PayCek tvrtke Electrocoin.

Pojasnili proceduru plaćanja

Svi koji razmišljaju o tome da svoju iduću školarinu plate u nekoj kriptovaluti moraju podnijeti poseban zahtjev. Kako pojašnjavaju s Veleučilišta u Bjelovaru, zahtjev za plaćanje školarine s iznosom rate ili cjelokupne školarine šalje se na e-mail: [email protected].

Po zahtjevu studenti će dobiti dobiti link na platformu PayCek gdje će moći odabrati kriptovalutu kojom će platiti školarinu. Nakon odabira kriptovalute, PayCek će generirati poseban QR kod kojim će se sredstva prebaciti s digitalnog novčanika studenta