Pretraga

64-godišnjak pokušao namamiti dijete porukama: Znao je da nema ni 15 godina

A- A+

Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru podiglo je optužnicu protiv 64-godišnjaka, tereteći ga da je putem SMS poruka mamio dijete kako bi zadovoljio svoje spolne potrebe, što je na kraju spriječeno jer su poruke prijavljene policiji. Također, utvrđeno je kako je muškarac bio svjestan da djevojčica nije navršila petnaest godina života.

djevojka pognute glave stoji naslonjena na zid

Foto: Unsplash

Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru podiglo je optužnicu protiv 64-godišnjaka kojeg se tereti zbog počinjenog kaznenog djela mamljenja djece za zadovoljenje spolnih potreba. Dijete je mamio putem SMS poruka, a sve je, na sreću, spriječeno jer su poruke prijavljene policiji.

– Okrivljenika se optužnicom tereti da je počinio navedeno kazneno djelo u jednom mjestu na području nadležnosti ovog državnog odvjetništva, odnosno sa mobitela poslao više SMS poruka djetetu na njezin broj, svjestan da nije navršila petnaest godina života, stoji u priopćenju.

Izdvojeni članak
crno bijela fotografija djevojke koja sjedi i plače

Optužen nastavnik koji je godinama seksualno iskorištavao učenice, prijeti mu do 10 godina zatvora

Muškarca terete da je navedeno kazneno djelo počinio lani, od 23. kolovoza do 22. rujna u jednom mjestu na bjelovarskom području. Okrivljenik je prema optužnici na broj djeteta poslao više SMS poruka iako je bio svjestan da nije navršila 15 godina života.

Kako piše u priopćenju, do susreta kojeg je okrivljenik predlagao nije došlo jer su poruke pravovremeno prijavljene policiji, izvijestilo je u subotu bjelovarsko Općinsko državno odvjetništvo. Optužnica je podnesena 27. listopada 2023. godine.