Pretraga

Cijeli razred bojkotira nastavu zbog jednog učenika: Neko vrijeme upozoravaju na njegovo ponašanje

A- A+

U jednoj bjelovarskoj osnovnoj školi cijeli razred od danas bojkotira nastavu zbog ponašanja jednog učenika. Roditelji su donijeli odluku nakon što su, kako navode, ukazivali na problematično ponašanje učenika i obavijestili ravnatelja škole, koji, prema navodima, nije reagirao na njihove primjedbe. Ravnatelj je rekao kako ne može iznositi detalje, ali je potvrdio da je zatražio savjet Agencije za odgoj i obrazovanje.

IV. osnovna škola Bjelovar

IV. osnovna škola Bjelovar | foto: schreenshot Google Maps

Kako piše lokalni portal Klikni.hr, cijeli jedan drugi razred IV. osnovne škole Bjelovar od danas ne pohađa nastavu. Roditelji djece su odluku o bojkotu nastave donijeli jer smatraju da je ponašanje jednog učenika postalo neizdrživo. Navode i da je njihova učiteljica trenutno na bolovanju, a o cijeloj situaciji je obaviješteno i Ministarstvo obrazovanja.

Kako neslužbeno doznaje Klikni.hr, roditelji su već ukazivali na ovaj problem i održali sastanak te obavijestili ravnatelja škole Nikolu Margetića koji, kako navode, nije reagirao na njihove primjedbe. Žalili su se na problematičnog učenika jer kontinuirano ometa nastavu i stvara probleme drugim učenicima.

Izdvojeni članak
Strojarska tehnička škola Fausta Vrančića tučnjava

Slučaj Strojarska: ‘Učenici su trebali biti izbačeni iz škole, a profesor je trebao dobiti otkaz’

Poslali smo upit školi i ravnatelju o tome može li potvrditi situaciju, ali do trenutka objave ovog članka nismo zaprimili odgovor. Isti ćemo objaviti čim i ako ga dobijemo. Međutim, ravnatelj Margetić odgovorio je za portal Klikni.hr rekavši kako ne može iznositi detalje, no dodao je kako je zatražio savjet Agencije za odgoj i obrazovanje.

– Zbog prirode situacije, ja ne mogu iznositi detalje. Ima već mjesec i pol do dva kako sam ja prvi uputio zahtjev prema Agenciji za odgoj i obrazovanje za stručnu savjetodavnu pomoć, a zatim su i roditelji uputili nadležnim institucijama svoju notu prigovora. U kontaktu smo čitavo vrijeme s nadležnim institucijama, oni nam daju upute, a Agencija je najavila svoj posjet koji očekujem svakoga dana, kazao je ravnatelj Margetić za Klikni.hr.