Pretraga

[VIDEO] Troje studenata opisalo nam je kako je studirati po američkom sistemu u Hrvatskoj

A- A+

Predavanja na engleskom, studenti iz cijelog svijeta, puno projekata i praktičnog rada te drugačiji odnos s predavačima – tako bismo saželi iskustva naših sugovornika, studenata američkog koledža u Hrvatskoj. Matea, Maks i Erika proveli su nas kampusom i objasnili po čemu je američki način studiranja drugačiji. Rani upisi na koledž su u tijeku, a svi koji se prijave do 15. veljače imaju prednost pri razmatranju zahtjeva za stipendiju.

rit croatia

RIT Croatia kampus u Zagrebu | Foto: Stella Ćaleta, srednja.hr

Američki sustav visokog obrazovanja slovi kao jedan od najboljih na svijetu. Pri vrhu svih popisa najboljih sveučilišta svijeta, uvijek ćete pronaći i one iz SAD-a. No, zapravo ne morate putovati daleko da biste iskusili američki način obrazovanja. Dovoljno je da ‘potegnete’ do zagrebačkog ili dubrovačkog kampusa koledža RIT Croatia, jedinog američkog koledža na kojem možete studirati u Hrvatskoj.

Upravo to smo učinili i mi. Na zagrebačkom kampusu dočekali su nas Matea, Maks i Erika. Svo troje su studenti RIT Croatia i članovi Studentskog vijeća koledža. Proveli su nas kampusom i objasnili nam kako studiranje po američkom obrazovnom sustavu zapravo funkcionira.

Matea, studentica druge godine, smjer Informacijskih tehnologija, provela nas je lounge zonom gdje se studenti opuštaju u pauzama od predavanja i prostorom za učenje. Pokazala nam je i teretanu koju studenti mogu koristiti kada požele.

rit croatia

Matea, studentica druge godine, smjer Informacijskih tehnologija | Foto: Stella Ćaleta, srednja.hr

Maks, student druge godine, smjer Međunarodnog poslovanja, ispričao nam je kako izgledaju predavanja.

– Sva predavanja na RIT Croatia su na engleskom jeziku. Način predavanja, naravno, ovisi od nastavnika do nastavnika, ali generalno predavanja su opuštena, interaktivna i često radimo na nekim projektima, naveo je.

rit croatia

Maks, student druge godine, smjer Međunarodnog poslovanja na RIT Croatia | Foto: Stella Ćaleta, srednja.hr

Američki koledž je savršen za one koji žele međunarodnu karijeru

Studiranje na RIT Croatia posebno je i po još jednoj važnoj stavci – po završetku se stječu dvije diplome, američka i hrvatska. Zahvaljujući tome, ali i činjenici da RIT Croatia privlači studente iz cijelog svijeta, vrata međunarodne karijere studentima su širom otvorena.

– RIT Croatia je mjesto za studente koji žele studirati u međunarodnom okruženju, koji traže individualni pristup, radno iskustvo te priliku da studiraju na jednom od naših međunarodnih kampusa, u Americi, Dubaiju ili na Kosovu, istaknula je Erika, studentica četvrte godine, smjer Međunarodnog poslovanja.

rit croatia

Erika, studentica četvrte godine, smjer Međunarodnog poslovanja na RIT Croatia | Foto: Stella Ćaleta, srednja.hr

RIT Croatia svake godine izdvaja 350.000 eura za stipendije i financijske potpore svojim studentima. Dodjeljuju se prema više kriterija pa tako možete dobiti stipendiju za poduzetništvo, umjetnost, društveni angažman ili izvannastavna postignuća. Odlikaši pri upisu automatski ostvaruju pravo na stipendiju u iznosu od 1.000 eura po godini studija. Studenti koji se prijave do 15. veljače imat će prednost pri razmatranju zahtjeva za stipendiju. Više o stipendijama i prijavama na studije pročitajte ovdje.

Kako izgleda kampus i samo studiranje na koledžu RIT Croatia, po čemu je odnos nastavnika i studenata drugačiji te kakve mogućnosti otvaraju američka i hrvatska diploma, doznajte u videu ispod.

@srednja_hr Zanima te kako izgleda studiranje na američkom koledžu? Bili smo na jedinom takvom u Hrvatskoj, na @RIT_Croatia! Više informacija o upisima i stipendijama na njihove studije pronađi na linku u opisu profila! 👆 #srednjahr #justsrednjathings #studiranje #studij #faks #RITCroatia #americkikoledz #upisi #studenti #student #iskustvo #it #ib ♬ Piano instrument: Jazzy, fashionable(155028) – HomeMadeGarbage


Sadržaj je nastao u suradnji Native studija portala srednja.hr i koledža RIT Croatia