Pretraga

Zagrebački faks uvodi drugačiji model obrazovanja: Studenti će krojiti svoj studijski program

A- A+

Zagrebačka škola ekonomije i managementa, koju je Agencija za visoko obrazovanje ocijenila najboljom hrvatskom visokoobrazovnom institucijom u području ekonomije, uvodi obrazovanje po ‘koncentracijama’ što je postao standard prihvaćen od svjetskih obrazovnih institucija. Programe su kreirali prema međunarodnim trendovima u obrazovanju. Studenti ZŠEM-a kroz studij se tako mogu specijalizirati u danas najvažnijim obrazovnim područjima: Međunarodno poslovanje, Digitalni marketing i umjetna inteligencija, Financije i Fintech te Sportski management.

zšem koncentracije

ZŠEM uvodi četiri koncentracije obrazovnih kolegija: programe kreirane prema međunarodnim trendovima u obrazovanju | Foto: ZŠEM

ZŠEM u nastavni program od jeseni uvodi četiri ‘koncentracije’ koje se pripremaju kroz grupu izbornih kolegija, a omogućuju studentima specijalizaciju u danas najvažnijim obrazovnim područjima: Međunarodno poslovanje, Digitalni marketing i umjetna inteligencija, Financije i Fintech te Sportski management. Primjerice koncentraciju Digitalni marketing i Umjetnu inteligenciju podržava svjetski informatički div – IBM koji će studentima omogućiti korištenje nekih od najmoćnijih IBM alata kako bi stekli vještine koje će im pomoći u izgradnji konkurentnih brendova.

Personalizacija obrazovnih modela postala je imperativ svjetskih obrazovnih standarda, a individualizacija programa i specijalizacija ključan su korak u razvoju međunarodne karijere. Koncentracije koje uvodi ZŠEM omogućuju specijalizaciju u nekom od ovih područja već na preddiplomskoj razini.

Izdvojeni članak
ZŠEM Little TalkZS

Zagrebački faks pokrenuo podcast: Iz priča studenata otkrijte kako je tamo studirati

– Kao vodeća poslovna škola na ovom dijelu Europe kontinuirano ulažemo u razvoj naprednih modela obrazovanja kako bi Hrvatska bila atraktivna obrazovna destinacija mladima iz cijelog svijeta. Koncentracije su rezultat praćenja elitnih svjetskih praksi, a svaka koncentracija koju smo uveli sastoji se od 5 kolegija vezanih za odabranu temu, od kojih su najmanje 2 kolegija na engleskom jeziku. Ovo znači i da će studenti koji će pohađati kolegije na engleskom jeziku već u rujnu ove godine biti u međunarodnom okruženju, jer na ZŠEM tada dolazi više od 100 međunarodnih studenata, izjavio je dekan ZŠEM-a dr.sc. Mato Njavro.

– Nadam se da će studentima ove koncentracije pomoći u odluci o nastavku karijere, ali da će im i međunarodni studenti, s kojima će sudjelovati na predavanjima, pomoći pri odluci o odlasku na studentsku razmjenu, rekao je prodekan preddiplomskih studija dr.sc. Goran Oblaković.

zšem koncentracije

Od rujna ZŠEM otvara vrata svog novog kampusa za sve studente | Foto: ZŠEM

Od rujna nastava uživo

Od rujna ZŠEM otvara vrata svog novog kampusa za sve studente te će se, u skladu s epidemiološkom situacijom, napustiti hibridni model rada.

– Tijekom cijele pandemije ulagali smo maksimalne napore kako bi kroz hibridni oblik nastave studentima omogućili najviše od nastavnog programa. Sada kad znamo da se studenti u devetom mjesecu vraćaju na kampus, možemo najaviti zanimljive promjene na preddiplomskim studijima koje će dodatno poboljšati kvalitetu naših studija, rekao je dekan dr.sc. Mato Njavro.

zšem koncentracije
Share via
Copy link
Powered by Social Snap