Pretraga

Zagrebački faks uvodi drugačiji model obrazovanja: Studenti će krojiti svoj studijski program

A- A+

Zagrebačka škola ekonomije i managementa, koju je Agencija za visoko obrazovanje ocijenila najboljom hrvatskom visokoobrazovnom institucijom u području ekonomije, uvodi obrazovanje po ‘koncentracijama’ što je postao standard prihvaćen od svjetskih obrazovnih institucija. Programe su kreirali prema međunarodnim trendovima u obrazovanju. Studenti ZŠEM-a kroz studij se tako mogu specijalizirati u danas najvažnijim obrazovnim područjima: Međunarodno poslovanje, Digitalni marketing i umjetna inteligencija, Financije i Fintech te Sportski management.

zšem koncentracije

ZŠEM uvodi četiri koncentracije obrazovnih kolegija: programe kreirane prema međunarodnim trendovima u obrazovanju | Foto: ZŠEM

ZŠEM u nastavni program od jeseni uvodi četiri ‘koncentracije’ koje se pripremaju kroz grupu izbornih kolegija, a omogućuju studentima specijalizaciju u danas najvažnijim obrazovnim područjima: Međunarodno poslovanje, Digitalni marketing i umjetna inteligencija, Financije i Fintech te Sportski management. Primjerice koncentraciju Digitalni marketing i Umjetnu inteligenciju podržava svjetski informatički div – IBM koji će studentima omogućiti korištenje nekih od najmoćnijih IBM alata kako bi stekli vještine koje će im pomoći u izgradnji konkurentnih brendova.

Personalizacija obrazovnih modela postala je imperativ svjetskih obrazovnih standarda, a individualizacija programa i specijalizacija ključan su korak u razvoju međunarodne karijere. Koncentracije koje uvodi ZŠEM omogućuju specijalizaciju u nekom od ovih područja već na preddiplomskoj razini.

Izdvojeni članak
ZŠEM Little TalkZS

Zagrebački faks pokrenuo podcast: Iz priča studenata otkrijte kako je tamo studirati

– Kao vodeća poslovna škola na ovom dijelu Europe kontinuirano ulažemo u razvoj naprednih modela obrazovanja kako bi Hrvatska bila atraktivna obrazovna destinacija mladima iz cijelog svijeta. Koncentracije su rezultat praćenja elitnih svjetskih praksi, a svaka koncentracija koju smo uveli sastoji se od 5 kolegija vezanih za odabranu temu, od kojih su najmanje 2 kolegija na engleskom jeziku. Ovo znači i da će studenti koji će pohađati kolegije na engleskom jeziku već u rujnu ove godine biti u međunarodnom okruženju, jer na ZŠEM tada dolazi više od 100 međunarodnih studenata, izjavio je dekan ZŠEM-a dr.sc. Mato Njavro.

– Nadam se da će studentima ove koncentracije pomoći u odluci o nastavku karijere, ali da će im i međunarodni studenti, s kojima će sudjelovati na predavanjima, pomoći pri odluci o odlasku na studentsku razmjenu, rekao je prodekan preddiplomskih studija dr.sc. Goran Oblaković.

zšem koncentracije

Od rujna ZŠEM otvara vrata svog novog kampusa za sve studente | Foto: ZŠEM

Od rujna nastava uživo

Od rujna ZŠEM otvara vrata svog novog kampusa za sve studente te će se, u skladu s epidemiološkom situacijom, napustiti hibridni model rada.

– Tijekom cijele pandemije ulagali smo maksimalne napore kako bi kroz hibridni oblik nastave studentima omogućili najviše od nastavnog programa. Sada kad znamo da se studenti u devetom mjesecu vraćaju na kampus, možemo najaviti zanimljive promjene na preddiplomskim studijima koje će dodatno poboljšati kvalitetu naših studija, rekao je dekan dr.sc. Mato Njavro.