Pretraga

Zagrebački faks pokrenuo podcast: Iz priča studenata otkrijte kako je tamo studirati

A- A+

Ove godine ZŠEM je pokrenuo novu inicijativu kojom želi podijeliti uspješne priče i iskustva svojih studenata, alumnija i profesora –  Little TalkZS. Radi se o podcastima u kojima ćemo imati prilike čuti inspirativne priče različitih profila ljudi. Little TalkZS je već je ugostio nekoliko uspješnih alumna, poput Bojane Mamić, Maria Mrkše, Mate Knezovića i Nikole Meteša koji su podijelili svoje iskustvo od studentskih klupa do poslovnog svijeta. Kombiniranjem svojih strasti i znanja kojeg su stekli na predavanjima, obveznim praksama te razmjenama koje ZŠEM nudi, osigurali su čvrste temelje za uspješne poslovne karijere.

Bojana Mamić jedna je od 8% ZŠEM-ovih studenata koji su pokrenuli vlastiti posao nakon završetka studija (globalni prosjek je 5%). Osnovala je tvrtku Almagea koja se bavi inovacijama u farmaceutskoj industriji s naglaskom na dodatke prehrani. U Little TalkZS-u podijelila je svoja iskustva te izazove s kojima se suočavala tijekom pokretanja Almagee.

ZŠEM ga pripremio za tržište, sada je uspješan direktor

Još jedan odvažni alumni ZŠEM-a je Mate Knezović koji je napustio siguran posao u tadašnjem VIPnetu i postao dio agrotehnološkog start-upa Agrivi, u kojem obnaša funkciju operativnog direktora te je član nadzornog odbora u još dvije tvrtke. Tijekom studija iskoristio je brojne mogućnosti koje ZŠEM nudi: bio je na razmjenama i ljetnim školama u Americi, Njemačkoj i Tajlandu te je osim internacionalnog iskustva radio i prakse koje su ga pripremile za tržište rada. Osim toga, u Little TalkZS-u govori o važnosti umrežavanja i suradnjama s bivšim profesorima.

ZŠEM predavačica objasnila kako unovčiti hobi

Gledanjem Little TalkZS-a Vedrane Pribičević, dugogodišnje ZŠEM-ove predavačice, jasno nam je zašto je ona jedna od glavnih motivatorica na ZŠEM-u. Njen inspirativan i strastven način predavanja vidljiv je i u Little TalkZS-u u kojem govori o prednostima studiranja ekonomije te brojnim mogućnostima kako hobi pretvoriti u uspješan posao.

Neke od njih su i Mia Bilogrević te Vanessa Mioč koje su već tijekom studija povezale svoje talente i karijeru. Mia je tijekom preddiplomskog studija na ZŠEM-u bila na čak tri studentske razmjene – u Singapuru, Madridu i Francuskoj, nakon čega se odlučila za upis diplomskog studija u inozemstvu. Osim što je uvijek bila odlična studentica, svoju ljubav prema plesu, kojim se bavi odmalena, nikad nije zanemarila. Tijekom studentske prakse na ZŠEM-u otkrila je svoju strast prema marketingu koja ju je potaknula da s prijateljicom osnuje plesni studio Bevel kroz koji spaja ugodno s korisnim i uživa u onome što rade.

Online prijemni je blizu, prijavite se

Mogućnosti zaposlenja nakon studija privukle su i Vanessu, povratnicu iz Švicarske: “Čak 94% ZŠEM-ovih studenata pronalaze posao u roku od godine dana nakon diplomiranja, a to je samo jedan od nekoliko razloga zbog kojih sam upisala ZŠEM.” Osim studiranjem na ZŠEM-u, Vanessa se  profesionalno bavi glazbom te snima svoj prvi album. “Zahvaljujući kvalitetnom programu i organizaciji ZŠEM-a mogu dati 100% sebe i u jednom i drugom području.”, govori Vanessa.

Ako i ti želiš raditi ono što voliš, prijavi se na prijemni na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa koja pruža izvrsne mogućnosti uz koje i ti možeš stvoriti svoju veliku priču!

Prijemni će se održati online 17. travnja, a prijaviti se možeš preko službene ZŠEM-ove stranice. Napiši svoj Plan za budućnost te osvoji do 50% stipendije za sve četiri godine preddiplomskog studija. Za maturante s potresom pogođenih područja Zaklada Ivana Hodak i INA organizirale su poseban natječaj kojim dodjeljuju čak 10 punih stipendija za preddiplomski studij.

Više informacija o studijima, prijemnom i stipendijama saznajte na zsem.hr.

Zagrebački faks pokrenuo podcast: Iz priča studenata otkrijte kako je tamo studirati
Share via
Copy link
Powered by Social Snap