Pretraga

Zagrebački SC objavio popis studenata koji će dobivati 60 eura mjesečno za smještaj u stanovima

A- A+

Studentski centar (SC) u Zagrebu objavio je popis studenata koji su ostvarili pravo na subvenciju od 60 eura mjesečno za smještaj kod privatnih stanodavaca. Iako je subvenciju moglo dobiti 1.275 studenata, na natječaj se prijavilo manje studenata, a uvjete za subvenciju ostvarilo je njih 856. Studenti imaju pravo na prigovor sljedećih osam dana.

zgrada u Zagrebu i ruke koje drže eure

Stanovi | foto: Ramona Ščuric, srednja.hr

SC u Zagrebu objavio je rezultate natječaja za subvenciju studentima kod privatnih stanodavaca. Riječ je o subvenciji od 60 eura mjesečno koju daje Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a od ove godine povećana je iznosom i obuhvatom studenata.

Iako je subvenciju u Zagrebu moglo dobiti 1.275 studenata, na natječaj se prijavilo 1.009 studenata, a sve uvjete za dobivanje subvencije zadovoljilo je njih 856. Kao što smo već pisali, iz zagrebačkog SC-a rekli su nam da se natječaj ne može produžiti zbog rokova koje imaju prema Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Istaknuli su da je odaziv na natječaj bio slab, a kao razlog vide prijavu boravišta, što je uvjet za dobivanje subvencije.

Izdvojeni članak
novac, stipendija, studentski dom stjepan radić

U Zagrebu neće biti podijeljene sve subvencije za studente podstanare: SC objasnio zašto

– Studenti koji su ostvarili pravo na potporu za smještaj studenata kod privatnih stanodavaca (subvencija) zaključit će ugovor o međusobnim pravima i obvezama sa Studentskim centrom Sveučilišta u Zagrebu. Ugovori će se potpisivati od 18.12.2023. do 15.1.2024. u Poslovnici za smještaj studenata, turizam i sport u vremenu od 8 do 15 sati, svaki radni dan. Studenti koji ne potpišu ugovor do navedenog datuma smatrat će se da su odustali od prava na potporu za smještaj kod privatnih stanodavaca. Ugovor se potpisuje uz obvezno predočenje studentske iskaznice (X-ice) ili osobne iskaznice, objasnili su iz zagrebačkog SC-a.

Studenti sada imaju osam dana za prigovor koji se upućuje Povjerenstvu za rješavanje prigovora Studentskog centra u Zagrebu preporučenom poštom na adresu: Studentski centar u Zagrebu/Poslovnica za smještaj studenata, turizam i sport/Povjerenstvo za rješavanje prigovora/Zagreb, Savska cesta 25. Popis studenata koji su dobili subvenciju možete pronaći u dokumentu ispod. Ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab